1 Αυγ 2013

Ζουμιά και στραγγίδια σκουπιδιών, που σκορπίζει ιδιώτης μεταφορέας, δυναμιτίζουν την υγεία των κατοίκων δύο νομών της κεντρικής Μακεδονίας.

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

του Χρήστου Αλευρά
δημοτικού συμβούλου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο δήμος Αλεξάνδρειας, μετά το ναυάγιο της κατασκευής του σκανδαλώδους σκουπιδοεργοστάσιου, (που παραδόξως είχαν αποφασίσει ορισμένοι δήμαρχοι παλιότερα) πάνω από το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης, στη διαβόητη "θέση 12", αποφάσισε και συμφώνησε να ...."ξεφορτώνεται" τα σκουπίδια του, αντί του μη ευκαταφρόνητου ποσού των 30 ευρώ ανά τόνο, στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.
Παρά τις προτροπές της Λαϊκής Συσπείρωσης να αναλάβει ο δήμος την μεταφορά των σκουπιδιών, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την "ιδιωτικοποίηση" της μεταφοράς.
Η σύμβαση της μεταφοράς των σκουπιδιών καταγγέλθηκε επανειλημμένα από την αντιπολίτευση, σαν φωτογραφική και διάτρητη.....

Το τριτοκοσμικό επίπεδο υγιεινής του χώρου του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, καταγγέλθηκε κατ’ επανάληψη από τους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Αλευρά και Τάσο Τασιόπουλο.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης ο δ.σ. Χρήστος Αλευράς, αναφέρθηκε τόσο στα "ζουμιά" που τρέχουν από τα οχήματα μεταφοράς των σκουπιδιών και ρυπαίνουν τον οδικό ιστό της πόλης Αλεξάνδρειας φθάνοντας ως την πόλη των Γιαννιτσών, όσο και για εκείνα που κατακλύζουν το χώρο του ΣΜΑ και διηθούνται προς τα υδροφόρα στρώματα...
Επίσης και ο δ.σ. Τάσος Τασιόπουλος ,αναφέρθηκε και εκείνος σε κανάλι που ανοίχθηκε με σκοπό να αποχετεύει τα στραγγίδια, από τη συμπίεση των σκουπιδιών.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Ο τρόπος που η διοίκηση του δήμου αντιμετωπίζει και αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας των δημοτών του δήμου μας δεν μας επιτρέπει κανένα εφησυχασμό.


Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του οικολογικού εγκλήματος που επιτελείται στο χώρο του ΣΜΑ Αλεξάνδρειας.



Καλούνται οι πολίτες της πόλης μας να αναλάβουν δράσεις για να αποφευχθούν ανήκεστες βλάβες της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: