26 Ιαν 2013

Η σοφία των παλαιοτέρων, οι προθέσεις των νεωτέρων και οι ανησυχίες των ισχυροτέρων

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ρε καλά έλεγε ο Άγγλος λόρδος Ίσμει, ο πρώτος γ.γ. του ΝΑΤΟ, πως ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι "να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω".

Τρελάθηκαν οι Γερμανοί με τη δήλωση του Κάμερον ότι η Μ. Βρετανία – αν ο ίδιος εκλεγεί - θα θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας του στην ΕΕ.
Και αυτό γιατί βλέπουν πως δε λειτουργούν όλοι ως γιουσουφάκια και πως κάποιοι (σε αντίθεση με κάποιους άλλους, ονόματα δε λέμε - υπολήψεις δεν θίγουμε!) για σοβαρά θέματα όπως η οριστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας επιλέγουν, έστω και υπό τη μορφή προεκλογικών κορώνων, πρώτα να ρωτήσουν και μετά να πράξουν.
"Δεν θέλω μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά...
...και καλύτερη Ευρώπη" είπε ο Γκίντο Βέστερβελε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο …καυγάς γίνεται εν όψει και του νέου ευρωσυντάγματος που θα πραγματώσει το όνειρο για μια υποτιθέμενη "ομοσπονδιακή" Ευρώπη η οποία στην ουσία της θα είναι μια γερμανοκρατούμενη και γερμανοκαθοδηγούμενη Ευρώπη. Στην οποία κάποιοι θα είναι πιο ...ίσοι από κάποιους άλλους.

Ο Ίσμει και οι σύγχρονοί του κάτι παραπάνω ήξεραν όταν μιλούσαν για Γερμανία. Φυσικά συμφωνούμε μόνο στο 3ο σκέλος, αφού αν ποτέ η Ευρώπη ισορροπήσει, τότε όλα θα είναι καλύτερα για όλους και χωρίς την ανάγκη αμερικανορωσικών "καπέλων". 
Όμως έλα όμως εσύ μετά κράτα με τέτοιο πολιτικό προσωπικό (πανευρωπαϊκά) τη Γερμανία «χαμηλά»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: