5 Νοε 2012

Βίντεο από τη χθεσινή εκδήλωση στο Πλατύ για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε βίντεο από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση του Πλατέος. Αρχικά τα πλάνα είναι από την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Στη συνέχεια τα πλάνα είναι από τον χώρο που έγινε η ομιλία των 2 ιστορικών-λαογράφων της περιοχής.
Ας ελπίσουμε πως από του χρόνου η ίδια εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα "Δέσποινα Χατζηαντωνίου", όπως έχει διαμορφωθεί ήδη μετά τα έργα που έχουν γίνει (δείτε ΕΔΩ).
Να σημειώσουμε πως αμέσως μετά την κατάθεση των στεφάνων (και ενώ είχαμε κλείσει την κάμερα, ώστε να μεταβούμε στο χώρο που θα γίνονταν οι ομιλίες), έλαβε το λόγο για 2 λεπτά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης ο οποίος ανέφερε πως ήταν παράλειψη που τόσα χρόνια δεν γίνονταν μια εκδήλωση για να τιμηθεί το γεγονός και η μνήμη των νεκρών στη μάχη ενώ ζήτησε και συγνώμη από τους απογόνους - συγγενείς των θυμάτων της μάχης. Δήλωσε δε πως η εκδήλωση αυτή θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της επετείου (στις 20 Οκτωβρίου).
Από τα 40 συνολικά λεπτά των ομιλιών, για λόγους που σχετίζονται με τη μεταφόρτωση στο you tube, έχουμε ανεβάσει ακριβώς τα μισά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: