5 Νοε 2012

Ο Αλέξης και οι εκλογές που ζήτησε

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Βιάζεται, πραγματικά βιάζεται ο Αλέξης και ζητάει εκλογές, και ενώ ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 5 μήνες από τις τελευταίες, αυτές του Ιουνίου.
Ο Τσίπρας ζήτησε, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, προσφυγή στις κάλπες. Εν μέρει έχει δίκιο. Μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες οι βουλές των τριών της συγκυβέρνησης είναι σε διαμετρικά αντίθετη θέση με τις βουλές του λαού, ακόμη και αυτών που ψήφισαν ένα εκ των τριών κομμάτων. Είναι εμφανές ότι οι 3 ψεύδονταν κατά την προεκλογική περίοδο και έκαναν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκαν ώστε να κερδίσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Όμως ο Αλέξης (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, κάλεσε και σε “ειρηνικό ξεσηκωμό”) θα πρέπει να αναμένει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και στην ουσία και η υπαγωγή της χώρας σε ένα τρίτο Μνημόνιο.
Εκεί θα φανεί αν όντως η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές ή όχι.
Τρεις ημέρες υπομονή, όχι περισσότερο. Έως την Τετάρτη. Τότε θα φανεί κατά πόσο οι βουλευτές είναι σε θέση να αφουγκραστούν τα μηνύματα αγωνίας και οργής που με κάθε πρόσφορο τρόπο (στα πλαίσια της Δημοκρατίας που βάλλεται πανταχόθεν) τους αποστέλλουν οι Έλληνες.
Και τότε ίσως θα έχει δίκιο πλήρως, όταν (και αν) βγει να ζητήσει εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: