11 Ιουλ 2013

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας για τους σχολικούς φύλακες

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Βέροια 9/7/2013

Η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας καταγγέλλει την επιχειρούμενη προσπάθεια από τη δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τον εξοβελισμό και την διαθεσιμότητα (απόλυση ουσιαστικά) χιλιάδων εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.
Στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια έχει δεχτεί συντριπτικές επιθέσεις που την έχουν οδηγήσει στην καταστροφή και τη διάλυση, αυτές τις ημέρες και με πρόσχημα τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα για τις περιβόητες δόσεις εκ μέρους των δανειστών, προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς χιλιάδες διαθεσιμότητες, προπομπός χιλιάδων απολύσεων εργαζόμενων, όπως οι σχολικοί φύλακες.

Ως Ο.Ε.Σ.Γ.Κ. Ημαθίας τονίζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους σχολικούς φύλακες της περιοχής της Ημαθίας -και συνολικά προς όλο το σώμα των σχολικών φυλάκων στη χώρα- οι οποίοι γίνονται μαζί με άλλες ομάδες εργαζόμενων τα θύματα της βάρβαρης, αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Είμαστε ως Ομοσπονδία καλοί γνώστες του σημαντικού και σπουδαίου εργασιακού ρόλου των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι με την παρουσία τους στα σχολειά μας προστατεύουν τόσο τη σχολική περιουσία όσο και τους μαθητές.
Δηλώνουμε, πρώτα και κύρια στους συναδέλφους σχολικούς φύλακες, πως θα μας βρουν ενεργούς συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα τους για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.
Γνωρίζουμε ότι κανείς εργαζόμενος, σε οποιοδήποτε πόστο, ιδιαίτερα στο δημόσιο σχολείο δεν περισσεύει. Το αντίθετο θεωρούμε ότι χρειάζονται πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι για τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας.
Καλούμε κάθε γονιό ατομικά, κάθε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε Ένωση Γονέων, δραστήρια και με κάθε τρόπο, να επιδείξει έμπρακτα την αγωνιστική αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων, γνωρίζοντας ότι η συμπαράσταση και ο αγώνας, είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την εύρυθμη λειτουργία του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: