12 Ιουλ 2013

Ιρλανδία: πέρασε νόμος που επιτρέπει τις αμβλώσεις (σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Σε μια κατ' εξοχήν συντηρητική στο συγκεκριμένο θέμα χώρα, στην Ιρλανδία (στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων της είναι Καθολικοί), πέρασε ένα σημαντικό νομοσχέδιο που σχετίζεται με τις αμβλώσεις.
Όπως ανέφερε η δημόσια ιρλανδική τηλεόραση (RTE), το νομοσχέδιο επιτρέπει την άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κένι, εγκρίθηκε με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 31 κατά. Με αυτό το σχέδιο νόμου, οι αμβλώσεις επιτρέπονται όχι μόνο όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, αλλά ακόμη και όταν υπάρχει ο κίνδυνος της αυτοκτονίας.


Το νομοσχέδιο που πέρασε στην κάτω βουλή, μετά από ώρες συνεδριάσεων, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση από την ισχυρή καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας. Στον πρωθυπουργό της χώρας, Έντα Κένι είχαν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας, από πολέμιους των αμβλώσεων, γραμμένες με αίμα, οι οποίες τον χαρακτήριζαν δολοφόνο. Η άνω βουλή, η οποία έχει περιορισμένες εξουσίες και κυριαρχείται από το κεντροδεξιό συνασπισμό, αναμένεται απλώς να επισφραγίσει την απόφαση, μετά την οποία θα γίνει και επίσημα νόμος της Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: