18 Φεβ 2013

Έβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα (;)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της υπηρεσίας.
Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από καταγγελία επιχειρηματία από τον οποίο, όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ζήτησαν λεφτά για να κάνουν τα... στραβά μάτια σε φορολογικές παραβάσεις.
Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες όπως παθητική δωροδοκία, εκβίαση, και απιστία περί την υπηρεσία.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την καταγγελία έκανε 57χρονος επιχειρηματίας από τη Βόνιτσα, ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο ζωοτροφών. Δύο υπάλληλοι 58 και 54 χρόνων τον προσέγγισαν και...
...του ζήτησαν 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά φορολογικές του υποθέσεις.
Ο επιχειρηματίας ήλθε σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές και, αφού έκλεισε ραντεβού με τους δύο εφοριακούς, τους έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα να γίνει η σύλληψή τους από άνδρες της Ασφάλειας Λευκάδας την ώρα που έπιναν καφέ σε κατάστημα του νησιού. Στην κατοχή των δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας. Ο 58χρονος επικεφαλής της υπηρεσίας εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους δύο υφισταμένους του, οι οποίοι πιάστηκαν στα «πράσα» με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, καθώς οι δύο εφοριακοί είχαν πει στον επιχειρηματία ότι από τα 15.000 ευρώ που θα τους έδινε, ένα ποσοστό αφορούσε και τον προϊστάμενό τους.

Αρνείται
Ο ίδιος όμως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στο σπίτι του 58χρονου και 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στο σπίτι του προϊσταμένου τους στην Πάτρα κατασχέθηκε το ποσό των 46.950 ευρώ.
Οι τρεις κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Λευκάδας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Τρίτη.
Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και, πέραν της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.

Λίνα Μπάστα-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: