18 Φεβ 2013

Τσαβδαρίδης: Κοπή της βασιλόπιτας χθες στο Μακροχώρι

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Δελτίο τύπου

Κοσμοπλημμύρα στην κοπή της βασιλόπιτας του Λάζαρου Τσαβδαρίδη
Σε μία τεράστια πολιτική συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξελίχθηκε η εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Κέντρο ΣΕΙΡΙΟΣ στο Μακροχώρι το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και πρώην Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη.

Πάνω από 1000 άτομα κατέκλυσαν κάθε σπιθαμή της μεγάλης σάλας του ΣΕΙΡΙΟΥ και των εξωτερικών του χώρων δίνοντας με το δυναμικό παλμό τους την πιο σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την έκδηλη συγκίνηση του από την πολυπληθή ανταπόκριση των Ημαθιωτών στο κάλεσμα του.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Βουλευτής Πιερίας και κουμπάρος του κ. Τσαβδαρίδη κ. Κώστας Κουκοδήμος, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Μοσχοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι της Αλεξάνδρειας, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Αδαμίδης, ο τέως αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Λογδανίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας κ. Γώγος με τους συμβούλους της παράταξης του, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Τσαβδαρίδη στη Βέροια, σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Βέροιας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας της Αλεξάνδρειας κ. Βουλγαροπούλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ κ. Ζιώγας, ο πρώην Ευρωβουλευτής και Βουλευτής κ. Βλαχόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Κυριαζόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας κ. Σπάρτσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ακριτίδης, οι πολιτευτές κυρία Γιαννούτσου, Πατσίκας και κ. Ζιώγας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο κ. Νίκος Αρβανιτίδης με τους γιους του Γιώργο και Χάρη, η κα. Τασία Βαρβαρέσσου και εκατοντάδες φίλοι του κ. Τσαβδαρίδη. Την κοπή της βασιλόπιτας του κ. Τσαβδαρίδη ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος π. Ναθαναήλ.
Χαιρετισμό αλλά και αναλυτική τοποθέτηση για την αναγκαιότητα και τις βασικές γραμμές του κυβερνητικού έργου της τρικομματικής κυβέρνησης έκανε αμέσως πριν την Κεντρική ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε πάμπολλες φορές εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα του λόγου του, την σαφήνεια των επιχειρημάτων του και την βαθιά γνώση της πολιτικής επικαιρότητας την οποία και ανέλυσε, τονίζοντας παράλληλα τόσο το εξαιρετικό ήθος του ανθρώπου Λάζαρου Τσαβδαρίδη όσο και την εξαιρετικά γόνιμη κοινοβουλευτική του παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων.



Στην κεντρική του ομιλία ο κ. Τσαβδαρίδης, αναφέρθηκε στην εκτεταμένη δραστηριότητα του για την ανάδειξη και επίλυση όλων των καίριων ζητημάτων που αφορούν την Ημαθία και τους πολίτες της, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια του για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την προβολή και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, την διαφήμιση και ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας.


Αναλυτικά σημεία της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη είναι τα εξής:
“Στις 17 του προηγούμενου Ιουνίου, η νέα κυβέρνηση παρέλαβε την χώρα μας βαριά άρρωστη σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου. Οι πληγές από την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο και η βίαιη αλλαγή που αυτό επέφερε στον τρόπον ζωής των Ελλήνων πολιτών, έφεραν την κοινωνία σε απόγνωση. Με την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, με τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται διαρκώς, με τις υπηρεσίες πρόνοιας σε κωματώδη κατάσταση.
Την ίδια στιγμή, η χώρα είχε τεράστιο έλλειμμα διεθνούς αξιοπιστίας, βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σαθρής οικονομίας, του διογκωμένου δημόσιου χρέους, αλλά και της αδυναμίας της να προβεί σε οποιοδήποτε δανεισμό και παράλληλα βίωνε έναν κυκεώνα πολιτικών αναταραχών, απόρροια του προκλητικού λαϊκισμού συγκεκριμένων κομμάτων που έταζαν στα ευάλωτα αυτιά του κόσμου φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Στις τρικυμίες όμως, απαιτούνται στιβαρά χέρια και αξιόπιστοι καπετάνιοι για να μην πέσει το καράβι στα βράχια. Και οι Έλληνες πολίτες το ξέρουν καλά αυτό. Και για τον λόγο αυτό, άφησαν στο περιθώριο τα κούφια λόγια και τις ανυπόληπτες προτάσεις όσων προτίμησαν να ψαρέψουν στα θολά νερά της κοινωνικής σύγχυσης και εμπιστεύτηκαν τον δύσκολο αλλά συνετό δρόμο που πρότεινε ο Πρωθυπουργός μας ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Η Ημαθία, βίωσε σε υπερθετικό βαθμό όλα τα προηγούμενα χρόνια, την τραγική αυτή κατάσταση. Το άλλοτε κομβικό σημείο της οικονομικής, βιομηχανικής, εμπορικής και αγροτικής σύνδεσης της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, περνάει σήμερα δύσκολες ώρες. Να γιατί τρέχω μέρα νύχτα στα αρμόδια Υπουργεία. Να γιατί συνεχώς πιέζω στα κέντρα των αποφάσεων. Να γιατί προσπαθώ να αναδείξω τα προβλήματα του τόπου μου με διαρκείς ερωτήσεις μου στους Υπουργούς, με διαρκείς ομιλίες μου στη Βουλή, με διαρκείς παρεμβάσεις μου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και με συχνές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες μου, έχοντας πάντα ως επίκεντρο των προτάσεων μου τον εργάτη, τον αγρότη, τον έμπορο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον πολύτεκνο, τη μητέρα, τον ασθενή, τον νέο και τον άνεργο.
Όπου μπορώ και για όσο θα αντέχω, θα χτυπάω το χέρι στο τραπέζι διεκδικώντας το βέλτιστο για τον τόπο μου. Και τολμούν κάποιοι και κάποιες να μιλάνε για ισχνή εκπροσώπηση από τους Βουλευτές για τα συμφέροντα της Ημαθίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους μαγαζιά. Και δεν ντρέπονται.

Λες και δεν ξέρουν ότι ο Λάζαρος ο Τσαβδαρίδης απαίτησε πρώτος από όλους και σε όλους τους τόνους στους αρμόδιους Υπουργούς, παρά τις αντιξοότητες των καιρών και τους κεντρικούς σχεδιασμούς, για να μείνει το τιμημένο και ιστορικό Β Σώμα Στρατού στη Βέροια, για να διατηρηθούν τα πανεπιστημιακά μας τμήματα, για να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, για να μείνει το Χημείο και το Τελωνείο στην Ημαθία, για να ρυθμιστούν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό μας κόσμο, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η αστυνομία μας και τα υποκαταστήματα των ασφαλιστικών φορέων.

Λες και δεν ξέρουν ότι δεν άφησα πέτρα απάτητη για την συνέχιση του μεγάλου έργου της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Βέροιας, Νάουσας και Σκύδρας. Για να αποπερατωθεί το Νέο Δικαστικό Μέγαρο στη Βέροια. Για να αξιοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Αλεξάνδρεια και να δημιουργηθεί αγροτική αγορά στην Κουλούρα. Για να ρυθμιστούν οριστικά τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία των Δήμων της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας με την κάλυψη από το Υπουργείο Εσωτερικών της συνολικής δαπάνης μεταφοράς των μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012 και την υπογραφή της νέας σύμβασης των ΚΤΕΛ Ημαθίας με την Περιφέρεια για την τρέχουσα σχολική περίοδο. Για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων στη Βέροια, για να επιταχυνθεί η έγκριση των προβλεπόμενων θέσεων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στα Δημοτικά Ωδεία της Ημαθίας.

Κυρίως και πρωτίστως όμως, για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι πάσχοντες συνάνθρωποι μας, ιδιαίτερα όσοι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με δύσκολες καταστάσεις, όπως οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς.

Επειδή όμως τη θέση του Βουλευτή, την παραλληλίζω και με αυτή του Πρεσβευτή και εκπροσώπου μίας περιοχής, θεωρώ εξίσου σημαντικό χρέος να παλεύω διαρκώς και για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ημαθία, την προβολή και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, την διαφήμιση και ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας.
Και δεν σας κρύβω, ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες μου μέσα στον Μάρτιο, θα είναι, η αξιοποίηση των καίριων θέσεων που μου δόθηκαν από την Βουλή των Ελλήνων ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία και ως Αντιπροέδρου της αντίστοιχης ομάδας φιλίας με το Κουβέιτ, προκειμένου να χαράξουμε από κοινού με τους αρμόδιους αγροτικούς, τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Ημαθίας μία δυναμική στρατηγική για το άνοιγμα αυτών των τεράστιων αγορών επ’ ωφελεία της οικονομικής μας ανάπτυξης.
Ήδη για τον λόγο αυτό είχα αλλεπάλληλες προσωπικές συναντήσεις τόσο με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα μιας και ετοιμάζεται σε επίπεδο Περιφέρειας μία δυναμική δράση για το άνοιγμα των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης τόσο για τα αγροτικά μας προϊόντα όσο και για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και ιδιαίτερα της Ημαθίας.

Η κυβέρνηση της οποίας είμαι Βουλευτής κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για τη Νέα Ελλάδα που όλοι αξίζουμε. Και παρά τις απίστευτες δυσκολίες και παρά το τεράστιο πολιτικό κόστος, η υπεύθυνη και στιβαρή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πετυχαίνει σταδιακά την ανάκαμψη. Η χρεοκοπία που κάποιοι επένδυαν αποφεύχθηκε οριστικά. Ο Αντώνης Σαμαράς έφερε με επιτυχείς διαπραγματεύσεις πάνω από 50 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία. Διασφαλίστηκαν πάνω από 16,3 δισ. ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε.
Φέτος για πρώτη φορά, τα έσοδα του κράτους θα ξεπεράσουν τις δημόσιες δαπάνες, ο πληθωρισμός τρέχει πιο αργά από τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, οι εξαγωγές της χώρας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, πέντε δις ευρώ καταθέσεις επέστρεψαν τον Δεκέμβριο που μας πέρασε στις τράπεζες, αποκαθίσταται ξανά η ρευστότητα και η ασφάλεια στην αγορά, ενεργοποιείται το ΕΣΠΑ.

Τι έχει να προτείνει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του για την αλλαγή αυτής της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε, την οποία δεν προκαλέσαμε εμείς, αλλά εμείς πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά; Με τζάμπα μαγκιές και αλλοπρόσαλλες πολιτικές, δουλειά δεν γίνεται κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα λέτε την Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Άλλα λένε τα στελέχη σας και άλλα ο Πρόεδρος σας. Άλλα λέτε στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στις διεθνείς σας επισκέψεις. Εκεί το ευρώ είναι καλό και το μνημόνιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση. Εδώ, το ευρώ είναι κακό και το μνημόνιο θέλει κατάργηση. Μύλο τα έχετε κάνει.
Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να μιλάμε λίγο και να πράττουμε πολλά. Γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικές αντοχές δεν καλμάρουν με την ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, αλλά απαιτούν την επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν στον κοινωνικό ιστό της χώρας από τα επώδυνα μέτρα και τη θεμελίωση των βάσεων για την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που πληρώνουν δυσανάλογα υψηλό τίμημα για όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί.
Με βασικούς μοχλούς την χάραξη και εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα και την ταχεία πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, την ταχεία στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και κυρίως, την απονομή δικαιοσύνης απέναντι σε όσους αποδείχθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού στην διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων και κυρίως του δημοσίου χρήματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: