19 Φεβ 2013

Βεσυρόπουλος στη Βουλή: "...η χώρα πέτυχε πολλά [...] αποκτάμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε, σταδιακά, αδικίες"

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Την ανάγκη για ανάπτυξη, μέσα από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η Χώρα, επισήμανε κατά την παρέμβαση του, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 – 2016.
Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής Ημαθίας, τόνισε πως είναι η ώρα να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας στην άκρη ένα παλιό, φθαρμένο και αντιπαραγωγικό μοντέλο, έχοντας ως πυξίδα την Εθνική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθησία. Παράλληλα,...
...υπογράμμισε ότι μέσα από ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην Ελλάδα των πελατειακών σχέσεων, στην κρατικοδίαιτη και παρασιτική οικονομία, στο Κράτος που παρήγαγε ελλείμματα και έστελνε το λογαριασμό στις επόμενες γενιές. "Η χώρα πέτυχε πολλά τους τελευταίους μήνες. Διεξάγεται εργώδης προσπάθεια. Οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν ξεχωριστή ωριμότητα. Αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα αυτής της προσπάθειας και το διακύβευμα. Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θέλει να προχωρήσει μπροστά και να αφήσει πίσω της όλα αυτά" τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποστήριξε ότι πλέον η Χώρα, έχει σχέδιο, θέτει στόχους που πετυχαίνει και επανακατακτά τη θέση του ισότιμου εταίρου, μέσα από ρεαλιστικές εκτιμήσεις και υπαρκτές πολιτικές που υλοποιούνται στη βούληση και στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης. "Οι εύκολες λύσεις, είναι για αυτούς που επένδυσαν στη χρεοκοπία και την κατάρρευση αλλά διαψεύστηκαν. Οι εύκολες λύσεις, είναι για αυτούς που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, αρνούνται και φοβούνται τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Η δική μας επιλογή είναι διαφορετική. Είναι η επιλογή της ευθύνης, η επιλογή που στηρίζεται σε ένα σχέδιο στόχων και αποτελεσμάτων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.
Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης όλων των αδικιών που έγιναν σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι  "Μέσα από αυτή την πορεία δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων, αποκτάμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε, σταδιακά, αδικίες που έγιναν εις βάρος των ασθενέστερων, οικονομικά, τάξεων" επεσήμανε ο Βουλευτής Ημαθίας.
Τέλος, έντονη ήταν η κριτική που άσκησε στην Αντιπολίτευση και στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για διγλωσσία κατά τις επαφές του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αλλά και για έλλειψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων. "Η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία και ο αντιαμερικανισμός, αντικαταστάθηκαν από την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους ύμνους για τον Ομπάμα και τις αναφορές σε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Οι λεονταρισμοί για το σκίσιμο της δανειακής σύμβασης, εγκαταλείφθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε. Να καλωσορίσουμε λοιπόν, τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα και στο ρεαλισμό" ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: