12 Δεκ 2012

Τέλος το αναλογικό σήμα σε λίγες ώρες. Τι αναφέρει η ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών &  Ταχυδρομείων λάβαμε την παρακάτω - σημαντική για τους τηλεθεατές που κατοικούν στην Κεντρική Μακεδονία - ανακοίνωση, αναφορικά με τη διακοπή της εκπομπής του αναλογικού σήματος από τον Χορτιάτη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημέρωση για τη διακοπή στις 14 Δεκεμβρίου 2012 (3πμ) της εκπομπής αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Χορτιάτης» στη Θεσσαλονίκη

Σκοπός της παρούσας επιστολής μας είναι να σας ενημερώσουμε για τη διακοπή εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το Κέντρο Εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης, το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκ. τηλεθεατές.
Συγκεκριμένα, από το κέντρο εκπομπής «Χορτιάτης» και από την 3η πρωινή της 14ης Δεκεμβρίου 2012 διακόπτεται οριστικά η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία.
Επομένως, οι τηλεθεατές οι οποίοι λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλέον μόνο ψηφιακά τα τηλεοπτικά προγράμματα της επιλογής τους (αφορά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά, εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας, τα οποία εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής).

Το κέντρο εκπομπής «Χορτιάτης» καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς, αλλά και μέρος του Νομού Χαλκιδικής.
Στα πλαίσια αυτής της επικείμενης μετάβασης σας στέλνουμε ηλεκτρονικά, συνοδευτικό κείμενο για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε προκειμένου να ενημερωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και γενικότερα τα μέλη σας. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:  http://www.yme.gov.gr/ , είτε στα sites των παρόχων www.ert.gr και www.digea.gr.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Πληροφορίες-συνοδευτικό: Tι χρειάζεστε για να βλέπετε «ψηφιακά»; (να λαμβάνετε «ψηφιακό σήμα»)

Ψηφιακή λήψη με υπάρχουσα τηλεόραση και εξωτερικό αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4.
Εάν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG4, τότε θα χρειαστείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή, που να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, τον οποίο με απλά βήματα συνδέετε στην τηλεόρασή σας και συντονίζετε στις παρακάτω συχνότητες:
23 (490 MHz), 46 (674 MHz), 56 (754 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της ΕΡΤ
24 (498 MHz) και 29 (538 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της Digea
31 (554 MHz), 50 (706MHz), 59 (778 MHz) για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας

Ψηφιακή λήψη με τηλεόραση που διαθέτει αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4.
Μπορείτε απλώς να επιλέξετε την ψηφιακή εκπομπή των καναλιών, σε περίπτωση που ως τώρα βλέπατε αναλογικά, και να συντονίσετε την τηλεόρασή σας στις συχνότητες εκπομπής ψηφιακού σήματος .
Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε καινούργια τηλεόραση, φροντίστε να διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG4.

Ψηφιακή λήψη με κάρτα μετατροπέα MPEG4.
Εάν η συσκευή σας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητής) είναι τεχνολογίας ΜPEG2 και διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα CI (CommonInterface), μπορείτε να την αναβαθμίσετε σε MPEG4 με μια κάρτα μετατροπέα. Πριν προβείτε σε αγορά σιγουρευτείτε για τη συμβατότητα της κάρτας με τον ακριβή τύπο της συσκευής σας.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία, συντονισμού ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα : 2310 299627 και 2310 299736 από 08:00 – 22:00, καθώς επίσης και να ενημερωθείτε στο site του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :  http://www.yme.gov.gr/ , είτε από τα sites των παρόχων www.ert.gr και www.digea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: