5 Ιαν 2013

Ο Απ. Τζιτζικώστας εξελέγη νέος Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι τελικά ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Η ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ των 50 που αποτελούν την ομάδα που το 2010 είχε κερδίσει τις εκλογές (υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη) και νικητής αναδείχθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κέρδισε την προτίμηση των 37. Αντίπαλός του ήταν ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος έλαβε 13 ψήφους.

Ο τελευταίος αντικαθιστούσε στα καθήκοντα του – αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αναπληρωτή και για όσο καιρό διήρκεσε τα δικαστήρια - τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Αν και δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένο τίποτε (όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις), ο Απ. Τζιτζικώστας φαίνεται πως αποτελούσε και επιλογή του προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα.

Υποψηφιότητα είχε δηλώσει και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης ενώ κατά τη συνεδρίαση της ομάδας δεν έλειψαν και οι αιχμές από πλευράς Παν. Ψωμιάδη για τη στάση της ΝΔ αλλά και για τον ίδιο τον (τη στιγμή εκείνη) υποψήφιο Απ. Τζιτζικώστα, στο οποίο καταλόγισε αλαζονεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: