28 Δεκ 2012

Συμβούλιο της Επικρατείας: έγκυρο το πρόγραμμα, συνεχίζεται η φιλοξενία 60.000 παιδιών ΔΩΡΕΑΝ στους παιδικούς σταθμούς

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των δήμων, μετά τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Με αυτή την απόφαση, 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», δεν κινδυνεύουν πλέον να μείνουν στον «αέρα». 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Το υπουργείο Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στο κίνδυνο να ματαιωθεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και η χώρα μας να απωλέσει πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είχαν προσφύγει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην προσφυγή τους, ζητούσαν την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που τελικώς έγινε, καθώς η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά, υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών, είχε αποφασίσει την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.
Έτσι, στον «αέρα» βρέθηκαν κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαζόντουσαν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: