26 Αυγ 2013

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ υπόθεση πορνογραφίας μέσω διαδικτύου στη Λαμία

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Καλό είναι οι γονείς να έχουν τα μάτια δεκατέσσερα! Ας ρίξουν και μια ματιά ΕΔΩ (Saferinternet) ή ας διαβάζουν τις οδηγίες που κατά καιρούς εκδίδονται από την ΕΛ.ΑΣ, και φυσικά ας μην αφήνουν τα μικρά / έφηβους μόνους τους μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία 15χρονης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, χρήστης του διαδικτύου, με τον οποίο συνομιλούσε στο Facebook, είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο, στο οποίο απεικονίζεται η ίδια.
Το υλικό αυτό είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης, που είχε ασκήσει στην ανήλικη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν μέσω βιντεοκλήσεων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ...
....στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ, καθώς και άλλων δυο εμπλεκομένων, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ. Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρουμάνο, έναν 20χρονο Αλβανό και έναν 32χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λάμιας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των εμπλεκομένων στη Λαμία.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, χωρίς τη συναίνεση της.
Κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Για τον 20χρονο προέκυψε επιπλέον ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των τριών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: