4 Νοε 2012

goji berry: ημερίδα σήμερα το πρωί στην Αλεξάδρεια

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ημερίδα για το goji berry έγινε σήμερα το πρωί στην Αλεξάνδρεια, στο Δημαρχείο (στην αίθουσα συνεδρίασεων του Δημ. Συμβουλίου). Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Αλεξάνδρειας και το cluster "Ελληνικό Γκότζι", με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.
Αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών της περιοχής μας (και όχι μόνο αυτής, γιατί ρωτήσαμε και μάθαμε πως ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και άνθρωποι από γειτονικούς νομούς), αφού - μεταξύ μας - η πλειοψηφία των αγροτών σε όλη τη χώρα αναζητά νέες καλλιέργειες και "νέα" φυτά για να σπείρει στα χωράφια.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις που έγιναν και που σχετίζονταν με τη συνολική πορεία του φυτού, από την καλλιέργεια και τη αντιμετώπιση των ασθενειών μέχρι την απορρόφηση και μεταποίηση των καρπών και την παραγωγή νέων προϊόντων. Στην είσοδο του δημαρχιακού Μεγάρου (εκτός) βρίσκονταν τα σημεία στα οποία εγγράφονταν οι ενδιαφερόμενοι, στο χώρο της εισόδου (εντός του κτηρίου) υπήρχε προβολέας για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και όσοι δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να καθήσουν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, ενώ ορισμένοι παραγωγοί-διακινητές εξέθεταν προϊόντα (δείτε τις φωτογραφίες στη συνέχεια) goji berry ή ακόμη και ζεόλιθους (τους οποίους πρώτη φορά είδαμε από κοντά). 
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση - τουλάχιστον από την αρχή της, γιατί έπρεπε να βρεθούμε και στο Πλατύ για την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση:














Δεν υπάρχουν σχόλια: