6 Νοε 2012

Κατατέθηκε χθες το νομοσχέδιο με τα μέτρα - η χώρα ζήτησε τεχνική βοήθεια απ' την Παγκόσμια Τράπεζα!!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Και ο κατήφορος συνεχίζεται: η χώρα μας (μαζί με την Πορτογαλία) ζήτησε "τεχνική βοήθεια" από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Τέτοια είναι η επιτυχία της πορείας που ξεκίνησε το 2010 και θέλουν να συνεχίσουν!!!
Πόση ξεφτίλα πια, ενώ είναι εμφανές καταστρέφεται η κοινωνία και πως δεν βγαίνει τίποτε, ούτε ένας στόχος;;

Το όνομά του είναι μεγάλο, όσο μεγάλο (σε όγκο) είναι και το περιεχόμενό του: "Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016”.
Κατατέθηκε εχθές – μετά και τα ...προβλήματα που υπήρχαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη (και τα οποία λύθηκαν με την παρέμβαση του Κουβέλη που ...αντιστέκεται).

Τα νέα μέτρα, όλα, σε ένα άρθρο. Τα έχουν χωρίσει σε παραγράφους, υποπαραγράφους και περιπτώσεις ενώ ο όγκος του άρθρου είναι μεγάλος. Τόσο μεγάλος, ώστε θα υπάρξουν και άλλοι που και αυτή τη φορά θα πουν πως δεν το διάβασαν. Ίσως δικαιολογημένα, γιατί είναι 300 σελίδες πράμα: η αιτιολογική έκθεση είναι 86 σελίδες ενώ το ίδιο το πολυνομοσχέδιο είναι 216 σελίδες (βγάζουμε τις 2-3 σελίδες που υπογράφουν οι υπουργοί).

Οπότε δεν είναι δυνατόν να πει κάποιος πως (ξανα)τύλιξαν τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί, εκ των πραγμάτων οι κόλλες είναι περισσότερες. Και οι κόλλες αυτές, υποτίθεται, πως θα φέρουν τη σωτηρία της χώρας.
Έτσι τουλάχιστον λένε αυτοί που προτίθενται να το ψηφίσουν, είτε το διαβάσουν, είτε όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: