5 Νοε 2012

ΥπΑΑΤ: Η εθνική ποσόστωση της ζάχαρης είναι εθνικό αγαθό, ανήκει στο ελληνικό κράτος, δεν δίδεται μόνιμα

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Στο θέμα της πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης απατώντας σε επερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης "Σε ό,τι αφορά στην εθνική ποσόστωση, που αναφερθήκατε κι εσείς, θέλω να πω ό,τι είναι εθνικό αγαθό, ανήκει στο ελληνικό κράτος, δεν δίδεται μόνιμα. Αλλά δίνεται κάθε χρόνο σε αυτόν που την αιτείται. Δηλαδή η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζητά από το Υπουργείο να της εκχωρήσει την ποσότητα ζάχαρης που διαθέτει, ως ποσόστωση, προκειμένου να μεταποιήσει τα τεύτλα των καλλιεργητών". 
Και πρόσθεσε: "Μόλις ολοκληρώσουν τη μεταποίηση ξαναπαραδίδουν την ποσόστωση. Δεν εκχωρείται με την πώληση. Δεν πωλείται το εθνικό αγαθό της ποσόστωσης. Είναι εθνικός μας πλούτος".

Σχετικά με την πώληση της βιομηχανίας ο Υπουργός είπε:
"Με την επερώτηση σας τίθενται ζητήματα που έχουν ανακύψει πρόσφατα, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας. Θέτετε επίσης ζητήματα που αφορούν άλλα Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εργασίας. Υπουργεία που κατά καιρούς έχουν έρθει κι έχουν δώσει απαντήσεις είτε για τα θέματα της ΑΤΕ, της Βιομηχανίας Ζάχαρης, που θίξατε. Εμείς, από αυτό το βήμα, αν και δεν ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε τη μεταφορά της ΑΤΕ, της Βιομηχανίας Ζάχαρης, κλπ., σαν Υπουργείο Γεωργίας μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το θέμα της Βιομηχανίας Ζάχαρης γιατί μας ενδιαφέρουν οι 8.000 περίπου των τευτλοκαλλιεργητών, μας ενδιαφέρει το τι θα γίνει με τους 153.000 τόνους της ελληνικής ποσόστωσης που έχουμε. 
Κατέθεσα, στα πρακτικά της Βουλής, δική μας προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΑΤΕ".

agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: