20 Μαρ 2012

Η λογιστική μέθοδος

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Αναρωτιέμαι αν κάποιος τραπεζίτης όπως π.χ. ο Αδαμάντιος Πεπελάσης θα έστελνε μια έκθεση όπως αυτή που παρουσίασαν εσχάτως οι νεώτεροι του.
Επίσης αναρωτιέμαι αν τραπεζίτες του ιδίου διαμετρήματος - τέτοιους όπως ο προαναφερόμενος είχαμε κάποτε. Απλά αυτός είναι ο τελευταίος μιας σειράς τραπεζιτών που δεν συμπεριφέρονταν ως λογιστές - θα ανέχονταν (και αν θα άφηναν) το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κάνει ό,τι του κατέβει και να οδηγεί τη χώρα στον πάτο.

Τελικά θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε...
έναν τόπο που θα διοικείται και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών ως πολυεθνική ή αν θέλουμε έναν τόπο που θα λειτουργεί απ΄την κορυφή ως τα νύχια σαν μια σύγχρονη δημοκρατία που δεν ανέχεται πολλά-πολλά, που προστατεύει τα συμφέροντά της από όσους την επιβουλεύονται και βρίσκονται εντός και εκτός συνόρων και που γνωρίζει πως να προστατεύει (πρωτίστως) τους ίδιους τους πολίτες της.
Γιατί ένα κράτος δεν μπορεί να είναι (στη διαχείρισή του) σαν την Coca-Cola ή την Apple. Τη στιγμή που θα γίνει έτσι, τότε ή θα εκραγεί κοινωνικά ή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέσα σε μια νύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: