18 Ιαν 2012

Η Όλγα Μοσχοπούλου νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας - τυχερό Δημ. Διαμέρισμα του έτους το Νεοχώρι

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

από τη σημερινή συνεδρίαση . με κλικ "ανοίγει"
Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξάνδρειας η Όλγα Μοσχοπούλου.
Γραμματέας ο Γ. Σπυρίδης
Για μια ακόμη φορά η "Περισκόπηση" και οι πηγές της αποδείχθηκαν αξιόπιστες. 
Δεν γράφουμε τίποτε τυχαία. Είχαμε "φωτογραφήσει" τον αντικαταστάτη του Γ. Γκιουρτζή ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου - ΕΔΩ.

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας, η οποία διεξήχθη σε ένα ευχάριστο κλίμα λόγω των ημερών.
Στην αρχή της ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Γκιουρτζής έκοψε τη βασιλόπιτα του Δήμου και τυχερός ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου Χατζόπουλος, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί. Μαζί με αυτό κέρδισε - κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Φ. Δημητριάδη (που έγινε αποδεκτή από το Σώμα) - και το χωριό του. Θα γίνουν σε αυτό έργα προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Στα της διαδικασίας τώρα.
Ο Γ. Γκιουρτζής ευχαρίστησε το Σώμα και το Δήμαρχο για τον έναν αυτό χρόνο που ήταν πρόεδρος, δήλωσε ότι η συμπόρευση με τη δημοτική αρχή είναι δεδομένη. Για τον επόμενο πρόεδρο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ελπίζω ο αντικαταστάτης μου να είναι καλύτερος από εμένα".
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ. και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "..φίλε και συνάδελφε Γιάννη, θα πορευτούμε μαζί μέχρι το τέλος".
η νέα πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου

Η διαδικασία ξεκίνησε με...
την ομόφωνη αποδοχή από το Σώμα της παραίτησης του Γ. Γκιουρτζή και με την πρόταση από μέρους του Δημάρχου της Όλγας Μοσχοπούλου για τη θέση του Προέδρου.
Το λόγο έλαβε ο Γιάννης Απατσίδης ο οποίος ανέφερε ότι αποδέχεται και αυτός μαζί με τους άλλους την παραίτηση Γκιουρτζή αλλά πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ίδιο: "Θεωρώ ότι οι λόγοι που αναφέρατε δεν είναι οι πραγματικοί. Απλά αποδέχομαι την παραίτηση σας." 

Ακολούθησε ψηφοφορία (οι σύμβουλοι Ν. Ανεσίδης και Ι. Χαλκίδης δεν ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση) στην οποία η προταθείσα έλαβε 22 ψήφους.
Η νέα Πρόεδρος λαμβάνοντας τη θέση της στα έδρανα του Προεδρείου ευχαρίστησε το Σώμα, τα Δήμαρχο και έκανε αναφορά στον απερχόμενο Γ. Γκιουρτζή.
Τέλος - κατόπιν συνεννόησης των 2 συμβούλων των 2 παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης - για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο Γ. Σπυρίδης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προταθείς έλαβε 20 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

Από την "Περισκόπηση" τίποτε περισσότερο απ' τις ευχές μας για μια καλή και δημιουργική θητεία και στους δυο νεοεκλεγέντες στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: