21 Οκτ 2011

Τα κλειστά παράθυρα

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Μια ακόμη ψηφοφορία, ένα ακόμη "ναι" από 153+1 για να ...σωθεί η πατρίδα.
Ή μήπως για να σωθεί η παρτίδα (τι κάνει ένας αναγραμματισμός, ε;;;);;
Μέχρι πότε όμως θα παραμυθιάζουν εαυτούς - γιατί αυτό ακριβώς κάνουν - και δεν θα βλέπουν τι γίνεται έξω από τα παράθυρα του Κοινοβουλίου;
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα και στη γενικότερη πορεία που έχει πάρει η χώρα...

...αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει. Όσο και να λένε ότι "αυτή θα είναι η τελευταία φορά", και "αυτή θα είναι η τελευταία φορά". Πόσες τελευταίες φορές παρήλθαν; Τουλάχιστον 3!
Και οι υπόλοιποι, που ΔΕΝ ψήφισαν ΔΕΝ είναι άμοιροι ευθυνών επίσης: έχουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης για το χάλι, είτε κυβέρνησαν είτε "αντιπολιτεύτικαν" τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Το είπαμε και το ξαναλέμε: το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα, το πρόβλημα είναι το πολιτικό προσωπικό το οποίο διάβρωσε το σύστημα και το έκανε κομματικοδίαιτο, παραμάγαζο στο οποίο οι πράσινες, οι μπλέ, οι κόκκινες και οι άλλες κάρτες βασίλεψαν και το κατέστρεψαν.
Και το πρόβλημα παραμένει και δεν πρόκειται να λυθεί, για έναν και μόνο λόγο: το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται αλλού, μέσα σε ερμητικά κλειστά δωμάτια, πίσω από βαριές λειστές κουρτίνες, και έχει ξεχάσει να ανοίξει τα παράθυρα. Οπότε οι φωνές και οι εικόνες είναι αδύνατο να μεταφερθούν εντός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: