14 Ιουν 2011

Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος σήμερα

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος, με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη ενώ συζητήθηκαν και άλλα τα οποία ήταν προ ημερησίας διάταξης.
Τα θέματα στης ημερήσιας διάταξης ήταν:
1) Λήψη απόφασης για χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του κ. Μπρισίμη Χρήστου του Κων/νου
2) Έκφραση γνώμης σχετικά με την εκμίσθωση ενός δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Πλατέος με α/α 2"
3) Έκφραση γνώμης σχετικά με την εκμίσθωση ενός δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Πλατέος με α/α 3,
4) Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Πλατσάκη Ηλία του Εμμανουήλ.
Στα προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα...

...του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου ο οποίος υπάρχει παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή και οδηγεί στον σταθμό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου ενώ αποφασίστηκε η τοποθέτηση πινακίδων αλλά και σειράς από κολωνάκια τα οποία θα εμποδίζουν πλέον τη διέλευση των αυτοκινήτων (στο συγκεκριμένο σημείο ο προγραμματισμός ήταν να γίνει πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος και όχι οδός για διελευση οχημάτων). Μελλοντικά και αν προχωρήσει και το θέμα της χρηματοδότησης θα ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση και θα τοποθετηθεί και ο προβλεπόμενος φωτισμός.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της οδοσήμανσης ώστε - αφού η διάβαση του ΟΣΕ στον δρόμο που οδηγεί σε Τρίκαλα/Πλάτανο/Κλειδί δυστυχώς για εμάς θα μείνει κλειστή τις βραδυνές ώρες - να τοποθετηθούν πινακίδες που θα οδηγούν τα οχήματα στην υπόγεια ή στον περιφερειακό δρόμο (για τα βαρέα οχήματα και για αυτά με μεγάλο ύψος). Για το θέμα θα ζητηθεί η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Συζητήθηκε και το θέμα του πεζόδρομου, στον οποίο γίνεται χαμός. Αφού καλοκαίριασε και τα μικρά μας είναι εκεί και παίζουν κάτι πρέπει να γίνει. Αποφασίστηκε λοιπόν να αναζητηθούν το συντομότερο δυνατό, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που έχουν καταστήματα επάνω στον πεζόδρομο και με δεδομένο το ότι η αστυνόμευση είναι δύσκολη λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού από πλευράς αστυνομίας, τρόποι αποκλεισμού πρόσβασης των οχημάτων.
Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή αύξηση του αριθμού των κάδων ανακύκλωσης που υπάρχουν εντός των ορίων της δημοτικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: