14 Ιουν 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και προβλέπονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για τους Έλληνες πολιτικούς.
Ήδη μέσα σε ένα μόλις 24ωρο ο Πρωθυπουργός μετρά μια παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο (Κοτσακάς) και μια ανεξαρτητοποίηση βουλευτή (Λιάνης). Τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποιήσεις και άλλων βουλευτών. Πλέον το κυβερνητικό κόμμα μετρά μόλις 155 βουλευτές.
Και πλέον το θέμα είναι πόσοι θα μείνουν έως την 28η Ιουνίου (αν υπάρξει τέτοια ημερομηνία στην τρέχουσα σύνοδο της Βουλής), αφού δεν είναι λίγοι αυτοί (ειδικά οι ...παλιοί) που δεν πρόκειται να αφήσουν τον μάταιο τούτο πολιτικό μικρόκοσμο με τη στάμπα αυτού που ψήφισε Μνημόνιο αλλά και Μεσοπρόθεσμο.
Πάντως ο Πρωθυπουργός ζήτησε ήδη πριν από λίγη ώρα ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Αν δεν βγει και μετά από αυτή τη σύσκεψη συναίνεση, τότε επιβεβαιώνονται άμεσα τα σενάρια που μιλούσαν για εκλογές στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: