11 Αυγ 2013

Spiegel: η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλο δάνειο

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ούτε κανά νέο είπαν, ούτε τίποτε το ...περίεργο είπαν εκεί στο Spiegel, αφού η κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένη από την εποχή του Καστελόριζου: θα πηγαίνουμε από δάνειο σε δάνειο για όσο καιρό θα είναι παρόντες οι Επίτροποι. Και η χώρα δεν θα έχουν ουδεμία προοπτική εξόδου από αυτό το “σπιράλ της κρίσης”, που είναι πλέον έντονα καθοδικό.
Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Spiegel..
... η Ελλάδα θα χρειαστεί το αργότερο από τις αρχές του 2014 νέα δανειακή στήριξη. Το έγγραφο είναι λέει εκτίμηση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank που ετοίμασε η τράπεζα για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με αυτό, το δάνειο θα είναι απαραίτητο το αργότερο στις αρχές του 2014, η η απόδοση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων είναι "ελάχιστα ικανοποιητική" ενώ ακόμη δεν έχουν αντιδράσει στο δημοσίευμα ούτε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας και το υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την προεκλογική χροιά των πραγμάτων: στη Γερμανία γίνονται εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου και με δεδομένη την άποψη της Δωροθέας και του Σόιμπλε ότι το ελληνικό πρόγραμμα “πάει καλά”, πλέον κάθε τι που ακούγεται από Γερμανία μεριά θα πρέπει να φιλτράρεται 598 φορές (όσες και οι έδρες της Μπουντεσταγκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: