19 Αυγ 2013

Φρούτα: πως επηρέαζει τη γεύση τους η κλιματική αλλαγή

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων θέλησαν να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα του καρπού. Και αυτό συμβαίνει γιατί - όπως αναφέρουν σε μελέτη που έκαναν - λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη τα φρούτα ωριμάζουν γρηγορότρα από ποτέ.
Οι Γιαπωνέζοι εξέτασαν δύο ποικιλίες μήλων, τα μήλα Φούτζι που παράγονται στην επαρχία Ναγκάνο και τα μήλα Τσουγκάρο από την επαρχία του Αομόρι (σημείωση: ειδικά τα Φούτζι - που καλλιεργούνται και στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά! Τα αλλά δεν τα γνωρίζουμε). 
Και οι δύο ποικιλίες, ...
... αναφέρουν οι ερευνητές στο Scientific Reports, παρουσιάζουν σε αυτό το διάστημα μείωση της οξύτητας και της σκληρότητας και αύξηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα.
Η «μετάλλαξη» των μήλων προς το μαλακότερο και γλυκύτερο μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτή από τους καταναλωτές επειδή συμβαίνει αργά και σταδιακά. Θα ήταν όμως εμφανής αν κάποιος συνέκρινε τα σημερινά μήλα με τα μήλα που έδινε η ίδια περιοχή την ίδια περίοδο πριν από 30 χρόνια, διαβεβαιώνουν οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: