2 Αυγ 2013

Τέλος εποχής - τινάζουν στον αέρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Τινάζουν στον αέρα τους μικρομεσαίους. 
Το σενάριο είναι απλό, ειδικά δε με τέτοια ύφεση: τα υψηλά ασφάλιστρα που δεν έχουν συνδεθεί με τον τζίρο (γιατί λένε φοβούνται την φοροδιαφυγή λόγω των αποδείξεων ή τιμολογίων που δεν θα εκδίδονται) δεν πρόκειται να πληρωθούν από κανέναν - γιατί δεν μπορεί!
Το ΙΚΑ πως χρεώνει τα ασφάλιστρα; Με πάγιο ή ανάλογα με τον μισθό του καθενός;; Ε;;;;;
Αν ο άλλος κάνει σε ένα χωριό τζίρο κανά χιλιάρικο το μήνα, τότε τι να ΠΡΩΤΟπληρώσει;;

Ειδοποιήσεις για αναγκαστικές πληρωμές σε 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές προς το Ταμείο αποστέλλει ο ΟΑΕΕ, κάνοντας ακόμη πιο "ασφυκτική" την κατάσταση στην αγορά όπου τα λουκέτα πέφτουν "βροχή".
Να ανακληθούν οι εντολές και να γίνει ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών ζητούν οι έμποροι, μιλώντας για τη "χαριστική βολή" στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημειώματα καλούν τους εμπόρους να ρυθμίσουν το χρέος τους εντός δέκα ημερών, με διακανονισμό που προβλέπει 48 δόσεις, αλλιώς απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα όπως κατάσχεση του καταστήματος ή των περιουσιακών τους στοιχείων.
Τα οφειλόμενα ποσά φτάνουν ως και 10.000, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις...
...- αυτές 285.000 ελεύθερων επαγγελματιών επαγγελματίες - οι οφειλές δεν ξεπερνούν τα 3.300 ευρώ. Πάντως, οι περισσότεροι έμποροι δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν, καθώς μάλιστα δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ρύθμισης χρεών που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΕΕ προβλέπει ως προϋπόθεση την ανελλιπή καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2013 και μετά καθώς και ότι 350.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν ασφάλιση, λόγω των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: