1 Ιουλ 2013

Ιταλία: οι τεχνοκράτες - τραπεζίτες απέκτησαν θεσμικό ρόλο, απαιτούν κιόλας!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Είναι μια κατάσταση που θα τη δούμε και στη χώρα μας. Σύντομα.

Την …απειλή ότι θα αποσύρει τη στήριξή του προς την Κυβέρνηση Λέττα επισείει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
Ο Μόντι, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός μέσα σε ελάχιστες ώρες, χωρίς εκλογές, αντικαθιστώντας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον Σίλβιο (υπό συνθήκες που θυμίζουν αντικατάσταση ΓΑΠ από Παπαδήμο και ακόμη χειρότερα!) πέταξε λαιμό και είπε πως αν οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν και οι δυο μεγάλοι εταίροι (το PD, βλέπε ΠΑΣΟΚ - και το PDL, βλέπε ΝΔ) δεν τα βρουν πλήρως, τότε μακροπρόθεσμα δεν πρόκειται να εξακολουθήσει να στηρίζει τον Λέττα.
Να σημειωθεί πως ο Μόντι...
είναι ο εκλεκτός των …αγορών, έστησε κόμμα χωρίς να φαίνεται πουθενά (το ονόμασαν μάλιστα "Επιλογή Πολιτών" για ξεκάρφωμα), έλαβε ένα αρκετά καλό ποσοστό στις εκλογές - αν και στην ουσία καταποντίστηκε, αφού ούτε τις ψήφους του έχουν ανάγκη εντός Κοινοβουλίου οι εταίροι στην ιταλική Κυβέρνηση. Πάντως για την ώρα οι εταίροι δεν το έχουν και άμεσα ανάγκη, αφού και χωρίς αυτόν τα νούμερα τους βγαίνουν.

Απλά, ο Μόντι – όπως θα κάνουν και κάποιοι εδώ στο μέλλον – παίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο: αυτό το διακομιστή μηνυμάτων δια της …τεχνοκρατικής μεθόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: