21 Ιουλ 2013

Μια ακόμη απόδειξη της αδιαφορίας μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Η ανεπάρκεια και ο ελλιπής σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες στη χώρα φάνηκε ΚΑΙ με την επίσκεψη του Σόιμπλε.
Χωρίς ράμπα για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε ανθρώπους που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι βρέθηκαν ξαφνικά και το Υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου και έτσι αναγκάστηκαν να φτιάξουν ράμπες, να βάψουν εισόδους, να στρώσουν διαδρόμους ώστε ο Γερμανός να μπορέσει να πάει στα δυο κρατικά κτίρια.
10.455 ευρώ στοίχισε η προσθήκη ράμπας στο ΥΠΟΙΚ (το γράφει στη "Διαύγεια", αριθμ. πρωτοκόλλου 31014/ΔΙΟ 5427, ΕΔΩ).

Αλλά είναι αυτό που λένε "αδιαφορία μέχρι να έρθει το αυγό στον …". Ίσως ο μοναδικός τρόπος για να μάθουμε να είναι να το πάθουμε εμείς οι ίδιοι ή κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός μας. Μέχρι τότε...
...η αδιαφορία είναι δεδομένη και ξεκινάει από τις ελλείψεις στην Παιδεία του καθενός μας και στο σεβασμό που όλοι μας δείχνουμε σε αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα και φτάνει μέχρι στις υποδομές και το …ανέμελο παρκάρισμα είτε μπροστά σε ανάλογου τύπου ράμπες είτε σε θέσεις που προορίζονται για αναπήρους και άτομα με κινητικές δυσκολίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ Αλεξάνδρεια ώστε να επιταχυνθούν τα έργα στους δρόμους. Να δεις που αν ήταν να περάσει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη βδομάδα, θα τα είχαν ήδη ολοκληρώσει. Αυτό άλλωστε, έχει δείξει η ιστορία.