8 Ιουλ 2013

Λουκέτα σήμερα στους Δήμους - επίθεση χθες στον Καμίνη

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Πολύ μπερδεμένη φαίνεται πως είναι η ιστορία που συνέβη χθες βράδυ στην Αθήνα, με τον Καμίνη να έχει δεχθεί επίθεση από αγνώστους, αμέσως μετά από τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο δήμαρχος Αθηναίων αρχικά δέχθηκε φραστική επίθεση και στη συνέχεια επίθεση με γροθιές από ομάδα αγνώστων. Ορισμένοι λένε πως του επιτέθηκαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ (που αντιδρούν στα όσα έγιναν στο έκτακτο ΔΣ) ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως ήταν “προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών”.
Στο δια ταύτα: οι δήμαρχοι στη χθεσινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τις υπηρεσίες των Δήμων – πλην των κοινωνικών / προνοιακών δομών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη ιστορία με τις μετακινήσεις, μετατάξεις, κινητικότητες κλπ.
Γιατί βλέπουν πως....
....μετά από την περικοπή των πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό έρχονται και οι περικοπές και σε προσωπικό (το οποίο ήδη δεν επαρκεί - εάν ας πούμε τα σκουπίδια πάνε σε ιδιώτες, θα μας πούνε στο τέλος πως ένα από τα ...κακά των Δήμων ήταν ότι δεν είχαν προσωπικό να διαθέσουν για την αποκομιδή τους).

Το Σάββατο ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έθιξε και μια άλλη διάσταση (αφού τα έχωσε πρώτα στον Στουρνάρα): οι δημοτικοί αστυνομικοί, είπε, έφερναν στο Δήμο από κλήσεις, πρόστιμα κλπ περίπου 25 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Αυτά, αν η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας πάει στην ΕΛ.ΑΣ., ποιος θα τα παίρνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: