5 Ιουλ 2013

ΕΛΓΑ: σήμερα καταβάλλονται εκκαθαρίσεις ζημιών - τι είπαν χθες μετά την επίσκεψη στις χαλαζόπληκτες περιοχές

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.985 δικαιούχων παραγωγών σε όλη την Ελλάδα αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013. Σύμφωνα ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης του ΥπΑΑΤ, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Στην Ημαθία θα καταβληθούν 11.895,89 ευρώ, στην Πέλλα 77.403,04 ευρώ και στην Πιερία 24.224,66 ευρώ.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις (μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην Ημαθία), ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Βέροιας που συνόδευε τον πρόεδρο δήλωσε πως “οι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί υπάρχει μεγάλος όγκος ζημιάς και έχουμε να κάνουμε μεγάλο αριθμό εκτιμήσεων. Οι ζημιές...
...από τις χαλαζοπτώσεις στις 10, 11 και 29 Ιουνίου είναι μεγάλης έκτασης. Δεν μπορούμε να δούμε τόσες χιλιάδες χωράφια μέσα σε ένα μήνα. Κατά 90% οι καταστροφές αφορούν δενδρώδεις καλλιέργειες” ενώ έκανε σαφές πως όλες οι ζημιές, θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Να σημειωθεί πως για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και παράλληλα να υπάρξει διασταύρωση με το ΟΣΔΕ 2013, ενώ για να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να μετακινηθούν στην περιοχή εκτιμητές από την Αθήνα αλλά και τα γειτονικά Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ ώστε να βοηθήσουν στη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: