6 Ιουλ 2013

Επίτροπος ΕΕ Ετινγκερ: ο Ναμπούκο δεν πέθανε

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Επειδή οι δικοί μας μόνο ζεϊμπεκιές δεν χόρευαν όταν οι Αζέροι επέλεξαν τον (δωρεάν για αυτούς) ΤΑΡ, καλό θα είναι την επόμενη φορά να κρατάνε χαμηλό προφίλ και να ηρεμήσουν λιγάκι. Ναι, έχουμε εξαιρετικό ...οικόπεδο και την καλύτερη χώρα του κόσμου. Όμως τα τεράστια συμφέροντα γνωρίζουν πολύ καλά πως “υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”. Τις ενθυμούνται τις άλλες πορτοκαλιές όταν θέλουν να εκβιάσουν καταστάσεις και να υπενθυμίσουν ποιος έχει τα κλειδιά, αλλά και όταν θέλουν να προωθήσουν αυτά που επιθυμούν – ξέρουν και πως θα τα προωθήσουν, αυτό είναι το σημαντικό. Φυσικά, προετοιμάζουν και τις καβάντζες τους από την πρώτη στιγμή.
Ο Επίτροπος της ΕΕ για ενεργειακά θέματα κ. Γκίντερ Έτινγκερ σε άρθρο του στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt αναφέρει πως...
...η διαδρομή του αγωγού Nabucco για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Κεντρική Ευρώπη δεν έχει «πεθάνει». Και στην ουσία “καίγεται” (“Είμαστε μόνο στην αρχή. Η απόφαση να κατασκευασθεί ο αγωγός TAP και αργότερα να διοχετευθεί περισσότερο αέριο σημαίνει ότι η διαδρομή για τη μεταφορά του στην Αυστρία - ο αγωγός Νabucco West σήμερα - είναι ακόμη υπό συζήτηση”), παρά το ότι η εταιρία που είναι επικεφαλής του Nabucco West, η OMV, είναι αυστριακή και έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως θεωρεί το σχέδιο του αγωγού αυτού παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: