10 Ιουλ 2013

Προχωράει το έργο της αποχέτευσης στο Πλατύ (φωτογραφίες)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Σε ρυθμό φαίνεται πως έχουν μπει τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης στο Πλατύ (αν και τα παράπονα υπάρχουν, θα πούμε για αυτά προς το τέλος), αφού ήδη προχωρά η κατασκευή του αντλιοστασίου στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού καθώς και η εγκατάσταση των σωληνώσεων σε διάφορα σημεία, αρχής γενομένης από την περιοχή κοντά στο αντλιοστάσιο.
Τα συνεργεία ήδη έχουν σκάψει, έχουν τοποθετήσει τις σωληνώσεις, έχουν περάσει τις βάνες με τις οποίες θα γίνεται ο έλεγχος (ανά διαστήματα) και στη συνέχεια έχουν κλείσει τα φρεάτια που έχουν ανοιχτεί. Σε πρώτη φάση το έργο βρίσκεται στην οδό Ανοίξεως και σε ορισμένους με αυτή κάθετους δρόμους ενώ μόλις τη Δευτέρα ένα ακόμη συνεργείο έχει πιάσει δουλειά σε άλλο σημείο, στην απέναντι πλευρά του χωριού.
Στην περιοχή του σταθμού...
...έχει γίνει το κέλυφος από μπετόν του αντλιοστασίου, αν και εκεί είδαμε και ενημερωθήκαμε πως υπάρχουν μικροπροβλήματα με το νερό που “βγαίνει”, αφού στο σημείο έχει γίνει εκσκαφή χαμηλά.
Ακούσαμε όμως και παράπονα από τους κατοίκους που μένουν κοντά στα σημεία που γίνονται τα έργα – ευτυχώς δεν είναι πολλά, όμως μας ζητήθηκε να επισημάνουμε κάτι που το έχουν και οι ίδιοι ζητήσει, να περνάει δηλαδή 3-4 φορές την ημέρα ένα φορτηγό το οποίο να ρίχνει νερά επάνω στις σκόνες που πηγαίνουν παντού (λόγω του καλοκαιριού αλλά και του αέρα που πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο σηκώνονται με το παραμικρό). Ας ελπίσουμε αυτό να φροντίσει και να το επισημάνει στον εργολάβο η ΔΕΥΑΑΑλ.


Περισσότερα για το έργο θα έχουμε σε λίγο καιρό, αφού έχουμε ζητήσει από την εποχή που υπογράφηκε η σύμβαση να μας πει λεπτομέρειες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΑλ Γιώργος Τζίλας (ο οποίος δεν το έχει αρνηθεί, απλά δεν έχει ακόμη βολέψει από άποψης χρόνου να γίνει μια συνάντηση), αφού θα του ζητήσουμε να μας μιλήσει για την πορεία του έργου, τον χρόνο στον οποιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί, αλλά – κυρίως – για το κόστος σύνδεσης των νοικοκυριών με το δίκτυο και τους τρόπους πληρωμής (γιατί είναι αρκετά υψηλό για τους καιρούς που ζούμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: