24 Ιουλ 2013

Κλείνουν σχολεία και στην Ημαθία - συγχωνεύσεις, καταργήσεις σε όλη τη χώρα

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

- Από τις 14 Ιουνίου (ΕΔΩ) είχαμε γράψει για το σχεδιασμό. Ρωτώντας την ίδια ημέρα τη Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας για τα σχολεία που καταργούνται στην πόλη, μας είχαν πει πως δεν ήξεραν ποια ήταν αυτά. Υποθέσαμε λοιπόν πως επρόκειτο για σχολεία που σχεδιάστηκαν και έμειναν μόνο στα χαρτιά.
- Γλύτωσε το Νηπιαγωγείο Παλαιού Σκυλιτσίου; Ευτυχώς δεν το είδαμε στη σημερινή λίστα ενώ ήταν σε αυτή του σχεδιασμού - πρότασεων.
- Να μην ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχουν σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα οποία είχαν ληφθεί αποφάσεις κατάργησής τους αλλά ανακλήθηκαν προσωρινά (με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει).

Ανακοινώθηκαν και επίσημα, μέσα από τη "Διαύγεια", με την ανάρτηση της υπογεγραμμένης από τον  υπουργό (πρώην Εθνικής, μην το ξεχνάμε!) Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απόφασης τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε όλη την Επικράτεια.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανά περιφερειακή διεύθυνση.
Παράλληλα υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί. Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 -μιας και οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους- ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Όλη η απόφαση, με το σύνολο των ανά την Επικράτεια σχολείων ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: