5 Ιουλ 2013

Ποια ανταγωνιστικότητα; Αφού δεν υπάρχουν ίσοι όροι στο παιχνίδι

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Προς την οριστική διευθέτηση του θέματος της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές φαίνεται πως οδεύει η Κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με δηλώσεις Χατζηδάκη γίνονται συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ ώστε “να βρεθεί κοινός παρονομαστής”.
Τι σημαίνει με δυο λόγια αυτό; Αν το “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ πει το “ναι”, τότε είναι απλά θέμα χρόνου τα καταστήματα να αρχίσουν να λειτουργούν επίσημα και νομιμότατα και τις Κυριακές.
Αυτό θα γίνει – υποτίθεται – για λόγους...
...τόνωσης της ανταγωνιστικότητας (και όπου υπάρχουν και τουρίστες και εξ' αιτίας της τουριστικής κίνησης). Ας σκεφτούμε όμως λιγάκι ποιους πραγματικά εξυπηρετεί μια τέτοια ρύθμιση, τους μικρούς ή τους μεγάλους και τις πολυεθνικές; Γιατί δεν ξέρουμε κανέναν μπακάλη ή κανέναν μανάβη ή κάποιον που πουλάει ρούχα που να έχει τη δυνατότητα να κάθεται καθημερινά στο μαγαζί του – το λιγότερο ένα 15ωρο, ή έστω να έχει τη δυνατότητα να προσλάβει υπάλληλο.
Άρα, ανταγωνιστικότητα με τι όρους; Να τρέχουν κατοστάρι και ο ένας να ξεκινάει από τα 80 μέτρα και ο άλλος ούτε καν από την εκκίνηση, αλλά από τις εξέδρες πίσω απ' την εκκίνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: