26 Ιουν 2013

Ενδιαφέρουσα αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας, υπό το πρίσμα δυο δικαστικών αποφάσεων που αφορούν εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ελήφθησαν το 10ήμερο που μας πέρασε.
Χρονολογικά: την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που αφορούσε τον πρώην δήμαρχο Πλατέος (και νυν σύμβουλο της μειζ. αντιπολίτευσης) Στέφανο Δριστά για την από 10ετίας (και βάλε) υπόθεση της μελέτης της αποχέτευσης. Το συγκεκριμένο θέμα...
...είχε απασχολήσει επί μακρόν τον καταργημένο με τον Καλλικράτη Δήμο Πλατέος και είχε γίνει αντικείμενο και προεκλογικής αντιπαράθεσης σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, του 2002 και του 2006, τουλάχιστον.

Επίσης, μετά από την καταδίκη του νυν αντιδημάρχου Αθ. Κούγκα - την τρέχουσα εβδομάδα από το Εφετείο Θεσσαλονίκης - για την υπόθεση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ο ίδιος δεν είχε κλείσει (στάση που ακολουθούνταν σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας τότε) μετά από μια σειρά από κλήσεις που αυτά είχαν λάβει από την Αστυνομία, αναμένονται με ενδιαφέρον αρχικά οι δηλώσεις του ιδίου του αντιδημάρχου στο Δ.Σ. αλλά και εν συνεχεία η στάση που προτίθεται να κρατήσει η αντιπολίτευση (ή τουλάχιστον μέρος αυτής, αφού είναι εμφανές εδώ και πολύ καιρό πως στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος “έρχεται” προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είτε αφορά την ημερήσια διάταξη είτε όχι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: