11 Μαΐ 2013

Τράπεζες στην Ελλάδα: προχωράει ο σχεδιασμός (και μάλιστα γρήγορα)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο για τη δημιουργία δυο (ή ακόμη και τριών) πόλων στο τραπεζικό σύστημα της χώρας το οποίο ζει και αναπνέει λόγω των ενέσεων που του έχουν γίνει με κρατικό – δηλαδή των πολιτών – χρήμα.
Σήμερα το πρωί η νομισματική αρχή ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της First Business Bank (που έχει χωριστεί σε "καλή" και "κακή") στην Εθνική Τράπεζα, αφού διαπιστώθηκε αδυναμία στην κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών της FBB με ίδια μέσα. Η άδεια της FBB ανακλήθηκε και η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση
Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος ανέθεσε σε Επίτροπο τη διοίκηση της Prοbank, με στόχο......την ολοκλήρωση της εν εξελίξει αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό δίνεται στον όμιλο παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση του σχεδίου κεφαλαιακής της ενίσχυσης. Η Probank επλήγη κατά κύριο λόγο από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου της δίνεται μία τελευταία ευκαιρία να αναπληρώσει τα κεφαλαιακά της ελλείμματα, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των συστημικών τραπεζών. Ο μισθός του διορισθέντα επιτρόπου θα ανέρχεται στα 7.850 ευρώ μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: