9 Φεβ 2013

Αγρότες: διευρύνονται τα "μέτωπα", η Κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για παραγραφή για τα μπλόκα παλαιοτέρων ετών

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Με τη δημιουργία νέων μπλόκων και την ενίσχυση των υπαρχόντων φαίνεται πως απαντούν οι αγρότες στα όσα η Κυβέρνηση τους πρότεινε, αφού θεωρούν πως όσα εξαγγέλθηκαν είναι αποσπασματικά και δεν πρόκειται να βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν.
Να σημειωθεί πως η κινητικότητα μεταξύ των αγροτών είναι μεγάλη, αφού αγρότες από τη Λάρισα βρέθηκαν στις Σέρρες, από τις Σέρρες στον Πλαταμώνα, στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν ενημερώσεις των αγροτών ώστε να κινητοποιηθούν και άλλοι αγρότες, στην Ημαθία (στην Κουλούρα) η συγκέντρωση πάει να κλείσει 20ήμερο ενώ σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.
Πάντως, ένα ακόμη δείγμα της θέλησης της Κυβέρνησης να “κλείσει” το θέμα με τους αγρότες χωρίς να προκληθεί σύγκρουση (που ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα) αποτελεί το γεγονός ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία παραγράφονται οι αξιόποινες πράξεις αγροτών, οδηγών φορτηγών και ταξί που τελέστηκαν μέχρι τα τέλη του 2012 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων.
Στην τροπολογία αναφέρονται τα ακόλουθα: “Εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291 και 292 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν. 2696/1999 που έχουν τελεστεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ) κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, με τη μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.
Την παύση της ποινικής δίωξης κηρύσσει το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν υποθέσεις της ανωτέρω μορφής, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ή με αίτηση του κατηγορούμενου ή και αυτεπαγγέλτως. Τυχόν δε αμετακλήτως επιβληθείσες ποινές διαγράφονται επίσης από το ποινικό Μητρώο, με απόφαση του δικαστηρίου που τις επέβαλε, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος ή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του εκδόσαντος την απόφαση δικαστηρίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: