17 Φεβ 2013

Στο Νησέλι σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Στο Νησέλι βρέθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής της β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, προσκεκλημένη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ της Αλεξάνδρειας.
Το Νησέλι (και όχι η Αλεξάνδρεια) πιθανόν επελέγη λόγω του ότι μεταξύ των 3 θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση - τελικά δεν συζητήθηκαν μόνον αυτά - το συγκεκριμένο χωριό αφορούν άμεσα 2: το ένα είναι η χωματερή που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού και το δεύτερο η δρομολογημένη δημιουργία σταθμού διοδίων στην Έξοδο 13 (κόμβος Νησελίου) επί της Εγνατίας Οδού. Το τρίτο θέμα ήταν τα αγροτικά, αλλά όπως είπαμε η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά τα τρία θέματα.
Στην αρχική της τοποθέτηση βουλευτής ανέφερε πως “ζούμε σε στιγμές που είναι πραγματικά τραγικές για τον αγρότη, τον συνταξιούχο και τη νεολαία που φεύγει στο εξωτερικό”, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι λειτουργεί όχι μέσα από το νομοθετικό έργο αλλά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ χαρακτήρισε...
...ασήμαντο το ρόλο του Κοινοβουλίου σήμερα αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “...περνάνε αυτά που έχουν αποφασίσει μαζί με την τρόικα”.
Για τα αγροτικά η βουλευτής ανέφερε πως το κόμμα της είναι μαζί με τους αγρότες και τα αιτήματά τους, πως είναι κοροϊδία αυτά που έχουν δοθεί, πως είναι υποχρέωση κάθε εργοστασίου που έχει ήδη πάρει την παραγωγή να πληρώσει ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσα γίνονται από το Υπουργείο.”Το μόνο που μένει είναι να βάλουν τον αγρότη στο ΤΕΒΕ” είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για το 11% της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, για το αγροτικό πετρέλαιο και για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις παραγωγές τους. “Δεν υπήρξε ποτέ ένα εθνικό σχέδιο για την αγροτική παραγωγή”, είπε στους παριστάμενους.
Για τα διόδια ανέφερε πως είναι μια ιστορία που έχει να κάνει με τους παραχωρησιούχους, πως το παιχνίδι θα παιχτεί με αυτούς και με το τι μπορούν και πρέπει να κάνουν ενώ διαβεβαίωσε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί” για το θέμα αυτό. “Το κόστος των διοδίων θα κληθεί να το πληρώσει ο οδηγός... οι εθνικοί οδικοί άξονες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι σε πρόσβαση για όλους τους πολίτες” είπε.
Για τον σκουπιδότοπο στο Νησέλι ανέφερε πως θα έπρεπε να έχει κλείσει και να είχε γίνει αποκατάσταση του (μετά τη συνάντηση επισκέφτηκε τον χώρο του σκουπιδότοπου), πως θα έπρεπε να γίνει κάτι από πλευράς δήμου για το θέμα (με βάση τα λεγόμενα της προσκεκλημένης αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας) ενώ για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη γίνει επαφή με τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Θεοδωρόπουλο ώστε αυτό να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους στη συνάντηση πολίτες αλλά και με πελάτες του καταστήματος στο οποίο έγινε η συνάντηση, μια συζήτηση που είχε να κάνει με διάφορα θέματα, από τη διαχείριση των απορριμμάτων (εκεί είδαμε την Λ. Αμμανατίδου να έχει μια καθαρή άποψη για το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αλλά και τα ίδια τα νοικοκυριά κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης ή διάθεσης των σκουπιδιών τους και για τη συμμετοχή εργολάβων στην αποκομιδή των απορριμμάτων: “σε καμιά περίπτωση οι εργολάβοι μέσα” ανέφερε.) μέχρι τα φωτοβολταϊκά, τις δανειακές συμβάσεις και τα Μνημόνια (και την ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση, όπως την αντιλαμβάνεται το κόμμα της). 

Τέλος, στη συγκέντρωση μάθαμε και κάτι ακόμη: μέσα στις επόμενες ημέρες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής κατά της εγκατάστασης των διοδίων στον Κόμβο του Νησελίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: