27 Φεβ 2013

Στη Βουλή υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Νάουσας και της Ειρηνούπολης ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας και του Γυμνασίου Ειρηνούπολης που επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, η οποία έγινε μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Εκπαιδευτικών Επισκέψεων για μαθητές σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που οργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία, συνοδεία του κ. Τσαβδαρίδη, να ξεναγηθούν στο κτίριο της Βουλής και να μάθουν για την ιστορία του. Στη συνέχεια παρακολούθησαν σχετική βιντεοταινία, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αξίες και αρχές του πολιτεύματος και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις ιστορικού περιεχομένου που οργανώνονται από τη Βουλή και το Ίδρυμα της Βουλής. Είχαν δε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία της αίθουσας συνεδριάσεων για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.


Ο κ. Τσαβδαρίδης μετά το πέρας της ξενάγησης, κέρασε τους μαθητές και τους καθηγητές στο Εντευκτήριο της Βουλής, συζήτησε μαζί τους για διάφορα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ρόλο που ένας Βουλευτής διαδραματίζει για την επίλυση των ζωτικών θεμάτων της χώρας. Με το πέρας της επισκέψεως των σχολείων στη Βουλή, ο κ. Τσαβδαρίδης ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία στη δύσκολη αλλά τόσο όμορφη προσπάθεια τους για την απόκτηση γνώσης και κοινωνικής καλλιέργειας μέσα στο σχολικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών και των γονέων τους σε αυτή τους την πορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: