11 Φεβ 2013

Μέσα στον Μάρτιο ξεκινούν τα ...γλέντια για τους εργαζόμενους

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Τα μεγάλα προβλήματα αναμένεται να έρθουν για την Κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας μέσα στον επόμενο μήνα – και αυτό είναι που θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα και στην εσωτερική της λειτουργία (αλλά όχι μόνον εκεί!).
Μέσα στον Μάρτιο θα λήξουν οι συλλογικές συμβάσεις με τις μετενέργειές τους και τα άλλα καλλιτεχνικά σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας (από τράπεζες μέχρι βιομηχανικούς εργάτες) και θα μπουν σε ισχύ οι ατομικές ή οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας. Οι οποίες στο μόνο που θα μοιάζουν με τις προηγούμενες ισχύουσες θα είναι στη ....μορφή του χαρτιού που θα υπογράφεται. Πουθενά αλλού.
Γιατί σίγουρα, για να έρθει η ...ανάπτυξη “αλά τρόικα”, οι μισθοί και τα ημερομίσθια θα πέσουν. Οι εργατολόγοι, οι οικονομολόγοι και όλοι οι ορθώς και σκεπτόμενοι “-λόγοι” αναμένουν μειώσεις που θα φτάσουν μέχρι και το 20 ή το 25%.

Επίσης, ήδη ακούγονται στους διαδρόμους ψίθυροι πως οι "φίλοι", "δανειστές" και κυρίως "ΣΩΤΗΡΕΣ" μας θα ζητήσουν να προχωρήσει η διαδικασία της απόλυσης μερικών δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από φορείς του δημοσίου τομέα (στενού ή ευρύτερου δεν έχει σημασία), αλλιώς λεφτά γιόκ!! Το ...γνωστό και παραδοσιακό σύστημα του "ή κάνετε αυτό που θέλουμε ή δεν έχει δόση".

Έτσι έρχεται η ανάπτυξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: