8 Ιαν 2013

ΟΓΑ: πληροφορίες για την απογραφή των συνταξιούχων

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου. Μέχρι 15 Ιανουαρίου μπορούν να απογραφούν στους κατά τόπους ανταποκριτές όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούσαν έως τέλη του 2012.
Και για να μην τρελαθούμε τελείως με τα κωλοκάναλα και τους ...εισαγγελείς τους, ΔΕΝ πρέπει να είναι και οι 12.792 λαμόγια! Σίγουρα μέσα σε αυτούς θα έχει και παππούδες ή γιαγιάδες που δεν μπόρεσαν να πάνε να αποδείξουν πως είναι ζωντανοί, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που το επίμαχο διάστημα ήταν ασθενής κλπ κλπ.

Πάνω από 12 χιλιάδες, για την ακρίβεια 12.792, είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι δεν απογράφηκαν μέχρι την καταληκτική για την απογραφή ημερομηνία, που ήταν η 31η Δεκεμβρίου του 2012.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, "Ο ΟΓΑ προχωρεί στον έλεγχο των παραπάνω περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες".
Ο Οργανισμός ενημερώνει μέσα από την ανακοίνωσή του "…όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δεν δικαιούνταν...
...να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους. Σημειώνεται επίσης, ότι στα πλαίσια της διεξαγωγής ελέγχου των αποτελεσμάτων της απογραφής, ο ΟΓΑ θα διερευνήσει την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων και των πληρεξουσίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή των συνταξιούχων.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν θα έχουν την δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15.01.2012 αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους. Σε κάθε περίπτωση η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο".
Επίσης, από 1.1.2013 για τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, νέων και παλαιών δικαιούχων, ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4093/2012, που προβλέπουν τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και θα διενεργηθεί επανέλεγχος από τον ΟΓΑ με βάση τις νέες διατάξεις
Πάντως, για όσους δεν απογράφηκαν αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: