4 Ιαν 2013

Αποχώρηση υποψηφίου βουλευτή Ημαθίας από τους Ανεξ. Έλληνες

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Τα προβλήματα με αποχωρήσεις από το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" από ότι φαίνεται δεν περιορίζονται μόνο στην κεντρική του σκηνή αλλά είναι και σε περιφερειακό επίπεδο.
Μετά από ότι είχε γίνει πριν από λίγους μήνες, τώρα υπάρχει και συνέχεια με την αποχώρηση από το κόμμα του Πάνου Καμμένου του υποψηφίου βουλευτή του στην Ημαθία, δασολόγου-περιβαλλοντολόγου Αντώνη Γιάγκογλου.
Ο πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. με τη γραπτή του δήλωση (με την οποία κάνει γνωστή την αποχώρησή του) κάνει αναφορές και αφήνει αιχμές που σχετίζονται με τη λειτουργία του κόμματος και με τον βολευτή Ημαθίας Κ. Γιοβανόπουλο.
Στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:
«Φίλες και φίλοι,
Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να απευθυνθώ και να ευχαριστήσω όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή συστρατευθήκαμε σε έναν κοινό αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών εκείνων που ξεπουλάνε τον τόπο μας και εξαθλιώνουν το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας καθώς επίσης και τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.
Η πληροφόρησή μέσω διαδικτύου για την έλευση του κ. Κουίκ στη Βέροια την 26η Δεκεμβρίου (το πληροφορηθήκαμε την επομένη) που ήρθε να προστεθεί σε αυτήν...
...του Προέδρου του κινήματος την 16η Οκτωβρίου την οποία επίσης την πληροφορηθήκαμε πρώτα από το διαδίκτυο και στον ορισμό της νέας "προσωρινής διοικούσας επιτροπής Ν. Ημαθίας", ο οποίος έγινε εν αγνοία μας, που πληροφορηθήκαμε και πάλι από το διαδίκτυο, με όλα τα οριζόμενα μέλη από την πλευρά του βουλευτή είναι κάποια από τα τρανταχτά γεγονότα που δείχνουν την απαξίωση στους ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα στερώντας τα από την οικογένεια τους ή την εργασία τους.
Ο λόγος προφανής: η αντίθεση μου στην τακτική που ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή (κατάρτιση ψηφοδελτίων) μέχρι και σήμερα ο κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος τελικά εξελέγη βουλευτής Ημαθίας. Στην αρχή η συναίνεση της ηγεσίας στα προσωπικά "καπρίτσια" του μεταφράστηκε ως προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η έλλειψη βούλησης όμως έχει πάντα τα γνωστά μη επιθυμητά αποτελέσματα.
Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η απόφαση του Προέδρου για κατάργηση όλων των κομματικών οργάνων, με παράλληλη εκχώρηση υπερεξουσιών στην κοινοβουλευτική ομάδα. Τη στιγμή που σε πανελλαδικό επίπεδο, το κίνημα ήταν σε πλήρη ακινησία ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Η έλλειψη κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και οι αψυχολόγητες πρωτοβουλίες χάριν εντυπωσιασμού, οδήγησαν πολλούς και σοβαρούς συμπολίτες μας που μας στήριξαν και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις στο να απομακρυνθούν από εμάς. Είναι προφανής ο λόγος της διοργάνωση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης στις 21/12 υπό την πίεση των εξελίξεων και δεν μας ξεγελά πλέον.
Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο κίνημα, συνοδευόμενες από ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης η συνύπαρξή μου στον ίδιο πολιτικό χώρο με ανθρώπους αυτής της νοοτροπίας και αντίληψης, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα τόσο στην προσωπική μου αξιοπρέπεια όσο και στην επίτευξη του κοινού στόχου και με οδηγούν στην έξοδο από το κίνημα για να προφυλάξω τον εαυτό μου και την αξιοπρέπεια μου, διατηρώντας τον αυτοσεβασμό μου και το δικαίωμα να μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στα μάτια. Τέλος εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Αντώνιος Γιάγκογλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: