21 Ιαν 2013

Τι είπε ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης τις ημέρες αυτές για το αγροτικό ισοζύγιο και την προώθηση των ελλ. προϊόντων

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Με δυο συνεντεύξεις αυτή την εβδομάδα “είδαμε” τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Την πρώτη την παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM”, και αναφέρθηκε στις αγροτικές εξαγωγές. Ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να παρευρεθεί στη Έκθεση Τροφίμων "International Green Week 2013" ανέφερε στον ραδιοσταθμό ότι “...έχουν αυξηθεί κατά 26% οι εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και περίπου κατά 24% το ελληνικό ελαιόλαδο”.

Στα θετικά που ανέφερε ήταν το ότι με τη Γερμανία το ισοζύγιο το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012 έχει “γυρίσει” και είναι θετικό ενώ με την Κίνα είναι επίσης θετικό.
Σε δεύτερη συνέντευξή του, σε γερμανική εφημερίδα, ο υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: “Προσπαθούμε από τη μια πλευρά να βελτιώσουμε την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας και από την άλλη να απελευθερώσουμε τους αγρότες από την υπάρχουσα γραφειοκρατία”, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει, ως πιθανή λύση, την πρακτική του "single window", ενός δηλαδή κεντρικού φορέα που θα χειρίζεται όλα τα ζητήματα, απαλλάσσοντας τον παραγωγό από την υποχρέωση να περάσει από πολλές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: