6 Ιαν 2013

Αλεξάνδρεια: τι έγινε στις ψηφοφορίες για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Πρόεδρος η Όλγα Μοσχοπούλου, με την 2η ψηφοφορία ο Κώστας Ναλμπάντης αντιπρόεδρος, γραμματέας ο Γιώργος Σπυρίδης.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία (στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας) για την  εκλογή των μελών του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ συνεχίζονται τη στιγμή αυτή οι ψηφοφορίες για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η σημερινή συνεδρίαση έγινε αρχικά υπό την προεδρία του Σ. Κούγκα, αφού σύμφωνα με το νόμο αυτός, ως ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος, θα έπρεπε να προεδρεύσει.
Στη διαδικασία συμμετείχαν 31 εκ των 33 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μοναδική υποψήφια για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η μέχρι σήμερα πρόεδρος Μοσχοπούλου Όλγα (ο πρόεδρος εκλέγεται από την πλειοψηφούσα παράταξη). Υποψήφιος για την αντιπροεδρία ήταν ο δημοτ. Σύμβουλος Κώστας Ναλμπάντης (από τη μείζονα πλειοψηφία) ενώ πρόβλημα δημιουργήθηκε με την μη έγκαιρη άφιξη του Γ. Σπυρίδη (αφού ο Χ. Αλευράς δεν φάνηκε διατεθειμένος να θέσει υποψηφιότητα). Ο Γιάννης Απατσίδης πήρε το λόγο και μίλησε πως αν – έστω και από τηλεφώνου – ο Γιώργος Σπυρίδης θα δέχονταν θα ήταν παράτυπο. Ο Σ. Κούγκας διαβεβαίωσε το σώμα ότι ο Γ. Σπυρίδης ήταν καθ' οδόν και έτσι η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, αφού ο τελευταίος κατέφθασε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο μέχρι τις επόμενες εκλογές (που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον Ιούνιο του 2014) επανεξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία η Μοσχοπούλου Όλγα που έλαβε με 20 ψήφους ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 8 λευκά ψηφοδέλτια και 3 χωρίς σταυρό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον προεδρεύοντα να παραχωρεί τη θέση του στην νεοεκλεγείσα και με τις ψηφοφορίες για τις θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώτη ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο κρίθηκε άκαρπη και επαναλήφθηκε, αφού ο Κώστας Ναλμπάντης δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων επιδοκιμασίας της υποψηφιότητάς του (έλαβε 13 σταυρούς ενώ υπήρχαν 11 χωρίς σταυρό, 6 λευκά και ένας κενός φάκελος). Στη 2η ψηφοφορία ο υποψήφιος έλαβε 18 ψήφους, 6 λευκά, 5 άκυρα ενώ βρέθηκε και ένας κενός φάκελος.
Γραμματέας εξελέγη ο σύμβουλος Σπυρίδης Γιώργος με 25 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 φάκελοι με ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό και 3 με λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τις επιτροπές και τα μέλη που εξελέγησαν σε αυτές (γιατί οι ψηφοφορίες συνεχίζονται μέχρι την ώρα αυτή - ώρα 19.35) θα τα πούμε σε ανάρτηση μας αύριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο φερελπις Ναλμπαντης, εκενε κατα πως φαινεται αξεπεραστο ρεκορ. Αντιπροεδρος Δημοτ.Συμ. με την 2η ψηφοφορια, δεν ξαναγινε και δεν πιστευω, οτι θα ξαναγινει !