5 Ιαν 2013

"Λίστα Μόντι" στην Ιταλία

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Δεν είναι κορόιδο ο Μόντι: δεν θέλει debate μαζί με τον Σίλβιο (που θα τον στείλει αδιάβαστο αν αρχίσει το σόου που μόνο αυτός ξέρει να δίνει) και με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς (που τον περιμένει στημένος στη γωνία για τα μέτρα που πήρε).
Υπολογίζει τα πάντα, ψυχρός τεχνοκράτης είναι ο άνθρωπος που κάποιοι τον έφεραν στην εξουσία. 

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι «Λα Σέτε», στην εκπομπή «Otto e mezzo» (σιγά μην πήγαινε σε κανάλι του Μπερλουσκόνι…!!!).
Ο κεντροδεξιός σχηματισμός που υιοθετεί τις θέσεις του θα...
...κατέλθει στις εκλογές του Φεβρουαρίου ενώ ο ίδιος δεν προτίθεται να αντιπαρατεθεί σε κανενός είδους debate με τον Σίλβιο και τον Μπρεσάνι (της κεντροαριστεράς).
Χθες το απόγευμα το Μόντι παρουσίασε το έμβλημα του σχηματισμού του οποίου θα ηγηθεί στις εκλογές. Ενός σχηματισμού ο οποίος θα είναι λίγο μπερδεμένος ως προς τη σύνθεσή του. Στην Ιταλία υφίστανται 2 κοινοβουλευτικά σώματα, η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων. Στη γερουσία η λίστα των κεντρώων δυνάμεων του Μόντι θα είναι μια, και θα έχει ως σύνθημά της το «Με τον Μόντι για την Ιταλία».

Στην βουλή, το «ψηφοδέλτιο Μόντι» (με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών) θα είναι μέρος του συνδυασμού, που θα απαρτίζουν επίσης, η λίστα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc και το κεντροδεξιό κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία», του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.
Πάντως, επειδή είναι γνωστό πως υπολογίζει τα πάντα, ακόμη και την ήττα, ο Μόντι ανέφερε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από ισόβιος γερουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: