16 Ιαν 2013

Απεργία των οδοντιάτρων αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στον κλάδο τους σε συνδυασμό και με την απελευθέρωση του επαγγέλματος καθώς και με την κατάσταση λόγω ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, εκφράζει την ανησυχία και την αγωνία της για τη συνέχιση των πολιτικών υγείας, που οδηγούν στην επιδείνωση της γενικής υγείας με τις δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική υγεία, καθώς και στην απαξίωση του επαγγελματία οδοντιάτρου, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο αδιαφορίας με συνέπεια την εξαθλίωση του.

Η ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΤΣΑΥ στον υπερχρεωμένο ΕΟΠΠΥ, η εφαρμογή της υποχρεωτικής-πραξικοπηματικής μετάταξης των ασφαλισμένων σε ανώτερη κατηγορία ανά 3ετία σε συνδυασμό με την ύφεση και την ανεργία οι οποίες προκαλούν μείωση των εισφορών και έχουν οδηγήσει τον ασφαλιστικό μας φορέα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Επίσης η άναρχη απελευθέρωση του επαγγέλματος με την επίκληση του μνημονίου και της τρόικας, η απουσία της Οδοντιατρικής Περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών από τη Δημόσια Χρηματοδότηση, τα νέα σχέδια υπερφορολόγησης και εξόντωσης των ελευθέρων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και οι Οδοντίατροι, καθώς και η απουσία στοιχειωδών προνοιακών καλύψεων για τους Υγειονομικούς, έχουν επιδεινώσει τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί.
Για τους λόγους αυτούς, όλοι οι Οδοντίατροι και οι Γιατροί της χώρας απεργούμε πανελλαδικά την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σε πολιτικές καταστροφικές για την δημόσια υγεία και τον επαγγελματία γιατρό και οδοντίατρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: