2 Ιαν 2013

Οι πινακίδες θα μένουν στις Εφορίες - εκτίμηση πως 100.000 θα καταθέσουν τελικά πινακίδες

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη προβλέπεται πως οι πινακίδες των αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους τα θέτουν σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.
Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να περιορισθούν τόσο οι δαπάνες καταστροφής όσο και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.
Μέχρι σήμερα όσοι κατέθεταν τις πινακίδες τους στις Εφορίες,...
...μπορούσαν να τις βρουν εκεί μόνο αν τις παραλάμβαναν εντός 12 μηνών από τη μέρα που τις κατέθεταν (άντε λίγο παραπάνω). Αν τις έπαιρναν πίσω μετά την παρέλευση του 12μηνου, τότε λάμβαναν από την Εφορία σχετικό έγγραφο με το οποίο οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών του εξέδιδαν νέες πινακίδες.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως ο αριθμός εκείνων που καταθέτουν πινακίδες για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα προσεγγίσει έως τις 8 Ιανουαρίου (οπότε εκπνέει η σχετική προθεσμία) τις 100.000.
Πάντως οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται περίπου στα 900 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε έσοδα 1,25 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως είναι εκτός στόχων, γεγονός ανησυχητικό, αφού είναι σίγουρο πως τη διαφορά θα πρέπει να τη βγάλουν από κάπου αλλού (θυμηθείτε τι έχουν υπογράψει όταν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται...!!!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: