4 Νοε 2012

Δυο εκδηλώσεις σήμερα το πρωί στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις γίνονται σήμερα το πρωί - διαφορετικού ενδιαφέροντος η κάθε μια από αυτές και αν σας ενδιαφέρει είτε η ιστορία, είτε οι νέες καλλιέργειες σας τις προτείνουμε.

Η πρώτη (χρονικά) εκδήλωση γίνεται στην Αλεξάνδρεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στην είσοδο του δημ. μεγάρου. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το cluster «Ελληνικό γκότζι», με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιούν εκδήλωση - ημερίδα για την παρουσίαση της καλλιέργειας του γκότζι μπέρρυ. Θα υπάρχουν εισηγήσεις και παρουσιάσεις που θα καλύψουν όλη τη διαχείριση του φυτού, από την καλλιέργεια και τη αντιμετώπιση των ασθενειών μέχρι την απορρόφηση και μεταποίηση των καρπών και την παραγωγή νέων προϊόντων. Η εκδήλωση ξεκινά στις 10.30 (από ώρα 10 έως 10.30 θα γίνουν οι εγγραφές και η παραλαβή των φακέλων).

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει το Πλατύ, στις 11.30. 
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Οθωμανούς - αλλά και από τη μάχη του ποταμού "Καρά-Ασμάκ" (σήμερα Λουδία), θα γίνει τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Ηρώων Προσκόπων του Σώματος Μαζαράκη, που βρίσκεται πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πλατέος.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Πλατέος, με ομιλητές τους Γρηγόρη Γιαβανόπουλο και Γιάννη Μοσχόπουλο, για τα ιστορικά γεγονότα της «μάχης του Καρά-Ασμάκ» (19-20 Οκτωβρίου 1912) και την κατάληψη των γεφυρών του ποταμού Λουδία, που άνοιξε το δρόμο στον Ελληνικό Στρατό για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: