2 Νοε 2012

Μέτρα και λογική σκέψη: όταν η διαφορά είναι στα... 70!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα αποφασίσουν στη ΔΗΜ.ΑΡ. τι θα κάνουν εν όψει των ψηφοφοριών για τα εργασιακά και τον προϋπολογισμό.
Έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα αναμένεται να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος. Σύμφωνα με όσα λένε οι δημοσιογράφοι, στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Κουβέλη και Πρωθυπουργού ο πρώτος ανέφερε ότι τα εργασιακά δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν αν έρθουν στη Βουλή ως έχουν ενώ για τα υπόλοιπα ανέφερε ότι “υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης”.

Ένα είναι σίγουρο (απλή λογική και μαθηματικά): αν θέλουν να σου πάρουν 100 και εσύ μπορείς να δώσεις τα 10, το ψαλίδι που σου κάνει ο άλλος στα 80 δε σημαίνει και τίποτε! Εσύ πάλι 10 μπορείς να δώσεις, γιατί και τα 80 είναι 8 φορές πάνω από τις δυνατότητές σου. 
Οπότε η διαφορά (100-80=20 που ..."κέρδισες") δε σημαίνει ότι έκανες διαπραγμάτευση. Σημαίνει απλά ότι δεν διαπραγματεύτηκες ΚΑΘΟΛΟΥ για τα 10 που δύνασαι και έκανες γαργάρα τη διαφορά, γαργάρα τα 70 που από κάπου (που δεν υπάρχουν) θα πρέπει να βγουν...

Και αυτό ΔΕΝ ισχύει μόνο για τη ΔΗΜΑΡ. Και οι άλλοι δυο τα ίδια κάνουν. Το άσπρο και προφανές μαύρο και περίπλοκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: