6 Νοε 2012

Από αύριο στο διαδίκτυο τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


“Το νέον έτος έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ...” και έτσι από αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ήρθε η ώρα της καταβολής των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Από φέτος τα τέλη διαφέρουν σε πολλά, κυρίως στον τρόπο που θα “φτάσουν” σπίτι αλλά και στον τρόπο που θα τα έχουμε μέσα στα αυτοκίνητα.
Από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν......να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.
Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας -ο οδηγός θα πρέπει να την έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο- και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.

Όποιος έκανε χειρόγραφη δήλωση θα λάβει επιστολή για να πάει για τα τέλη ενώ όποιος δεν πληρώσει θα παραλάβει το τέλος κυκλοφορίας μαζί με τη φορολογία εισοδήματος (φυσικά με τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο – φτάνουν το 100% της αξίας των τελών κυκλοφορίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: