14 Οκτ 2012

Όταν ο Νταβούτογλου στέλνει μηνύματα σε αυτούς που τον υποδέχθηκαν

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ο Νταβούτογλου δεν είναι ένας τυχαίος Τούρκος πολιτικός. Είναι ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας. Και όταν ο Νταβούτογλου αναφέρει ότι οι θέσεις της χώρας του για το Καστελόριζο είναι βασισμένες στο διεθνές δίκαιο (εδώ όχι απλά γελάνε, αλλά κλαίνε...!!!) και ότι "…Μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος καμιάς πλευράς…" τότε στην ουσία στέλνει το μήνυμα σε όσους τον υποδέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα: μην τολμήσετε να σκεφτείτε  ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ούτε ο χρόνος, ούτε τα λόγια του Τούρκου είναι τυχαία.

Έρχονται σε μια εποχή που η Ελλάδα είναι στον τοίχο, σε μια εποχή που επιχειρείται (υπό τη βαριά σκιά των αμερικανικών εκλογών) στροφή προς την Ευρώπη (η επίσκεψη της Δωροθέας καθόλου άσχετη δεν ήταν με αυτό) και σε χρόνο κατά τον οποίο οι Τούρκοι θέλουν, εκτός από μαντρόσκυλα των Αμερικανών στην περιοχή, να επιβεβαιώσουν τη θέση τους και ως ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη.
Αν στα παραπάνω δε προστεθούν οι δηλώσεις ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει ήσυχη αν επαναληφθούν οι "επιθέσεις" από το συριακό έδαφος, τότε είναι πλέον ξεκάθαρο όσο ποτέ τι προσπαθεί να κάνει ο Νταβούτογλου: ένα «πακέτο» όλα.

Το ζήτημα είναι εμείς τι ακριβώς θα κάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: