30 Οκτ 2012

Τελείωσε η "διαπραγμάτευση" είπε ο Πρωθυπουργός

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

“Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...” είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και με αυτές του τις κουβέντες έδωσε τέλος σε μια “διαπραγμάτευση” εντός και εκτός χώρας που κρατούσε από το καλοκαίρι.
Έτσι το λόγο έχουν πλέον οι βουλευτές, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν (ή όχι) τα χειρότερα και σκληρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ από τότε που μας έμπλεξαν με τα Μνημόνια, από την άνοιξη του 2010.
Απομένει να δούμε τι θα κάνουν αρχικά οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (που δήλωσε αρκετά πράγματα εσχάτως) και στη συνέχεια οι βουλευτές της ΝΔ (που τέθηκε θέμα παραμονής ή όχι στην ΚΟ και στο κόμμα ανάλογα με την ψήφο τους) αλλά και του ΠΑΣΟΚ (αφού και ο Βενιζέλος μίλησε για ολοκλήρωση λέγοντας “Να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει και να αρχίσει να αποδίδει”).
Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση έχει τη στήριξη τριών κομμάτων,που στο σύνολό τους μετρούν (όπως έχουν σήμερα τα πράγματα) 176 βουλευτές. 127 η ΝΔ, 33 το ΠΑΣΟΚ και 16 η ΔΗΜΑΡ. Πόσοι θα στηρίξουν μέχρι τέλους θα το μάθουμε πολύ σύντομα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: